Bättre.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-31 ♥ 23:22:55

Åkte ner till stallet typ halv sju bara för att kolla så hon mådde bra. Tog in henne och hon drack rätt mycket. Dock va hon inte sig själv, hon blev sur, reste sig i boxen osv. Får se hur hon är imorgon helt enkelt. Är hon bättre blir de ett lätt dressyrpass :)


Chakira.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-31 ♥ 15:24:32

Idag när vi kom till stallet så la Chakira ner i hagen. Hon brukar oftast resa sig när man kommer nära men hon la kvar. Mamma sa att de kunde vara kolik. Så jag drog upp henne sen ville hon lägga sig direkt. Då fatta jag direkt att de va något fel. Försökte ta henne men hon gick hela tiden i väg. De gör hon ALDRIG! När jag väl fick tag i henne så tog jag in henne, gav vatten och olja hon drack lite. Sen gick vi med henne och longerar i mellan. Till sist släppte de i magen och skiten kom ut. Gick tillbaka till stallet och släppte ut henne i hagen. Ska ner lite senare och kolla till henne igen.


löshoppning

Sannas inlägg ♥ 2013-03-31 ♥ 14:30:38

Idag körde vi till Åstorp med Lorrie och löshoppade.
Han är snäll att lasta och supersnäll att köra men han är så go när man har lastat ut honom haha! Han vill vara överallt samtidigt och han spänner sig så han blir såååå snygg.
Jag är nästan lite avundsjuk på mig själv för jag äger en så snygg häst haha!

iaf, löshoppningen gick bra. Jag vet inte riktigt hur högt han hoppade men jag tyckte det var ganska högt haha.
Sharon vilade idag.

Dom nationella tävlingarna i Hästhagen pågår just nu och jag är sååå avundsjuk på alla som rider där. speciellt dom som rider küren. jag vill också!!!


Chakira fixad.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-30 ♥ 20:17:54

Moffe körde ner mig och Anton till stallet innan, mocka, blanda mat och ja allt de vanliga liksom :) tog sen in henne och smörjde hovarna. Sen körde vi hem i gen. Imorgon kör vi dressyr. Peda och mamma skulle följa med. Haha!


Mys med lillebror!

Emmas inlägg ♥ 2013-03-30 ♥ 13:16:15

<3


Film.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-30 ♥ 10:52:13

Har precis ätit frukost, nu sitter jag och kollar på film. Som alltid är de Scooby Doo som går på tvn här i vårat hus ;) de blir stallet lite senare eftersom mamma, Robin, Peda och Melvin ska iväg.


C idag.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-29 ♥ 23:10:53

Stack till stallet lite över fem tror jag. Mocka, blanda mat, fylla hö och byta vatten som vanligt. Tog sedan in C ifrån hagen. Vid 18 så skritta jag henne i ca 30 min barbacka i grimma och tyglar bara. Gick verkligen super bra, skritta på helt långa tyglar hela tiden och hon gick sina egna vägar. Va ju tänkt att vi skulle köra lite från marken också men hon va inte alls på humör, hon är nog rätt trött efter träningarna. Haha, snuttan.
Men vi sju började vi ta in hästarna och gav dom sen mat osv. Nu sitter jag på mitt rum och kollar tv. Bloggar imon! Sov gott.


Tävlingen idag

Sannas inlägg ♥ 2013-03-29 ♥ 22:17:39

LA:P1
Framridningen:
Sharon var jättespänd eftersom framridningen ligger precis vid en väg. Men jag kortade upp tyglarna och började göra öppna, volt och sedan fortsätta i en öppna på långsidan. Hon blev jättemjuk och avslappnad. Därefter kom jag fram i trav och joggade i väldigt låg form med nosen mycket in. Jag gjorde serpentinbågar och böjde henne extra mycket.
Jag samlade ihop henne och red sakerna som ingår i LA:P1. Hon kändes jättefin och stod inte emot det lilla minsta.

Banan:
Katastrof! Vid domaren var där en blå duk som hon tyckte var jätteläskig. Hon blev superspänd, varje gång vi red förbi domaren kändes det som att hon skulle krypa ur skinnet.
Jag gissade på ungefär 57% och vi fick 59% så det var bättre än vad jag trodde!

FEI
Framridningen:
Till denna klassen red jag bara fram i 20 minuter. Jag skrittade först i låg form och bara böjde henne mycket. Samma sak i traven och galoppen. Ungefär 5 minuter innan jag skulle in på banan så samlade jag ihop henne och gjorde sakerna som ingår i det programmet. Hon kändes mjukare denna gången och var verkligen med på noterna.
Precis innan vi skulle gå in på banan så far en häst iväg och gjorde värsta bockserierna, och där hängde såklart Sharon på och började sparka hej vilt hahah! Men det var positivt för hon blev taggad!

Banan:
Hon var inte spänd denna gången. Första uppridningen blev riktigt, riktigt bra! Hon lyssnade på mig, gjorde en fin halt och kom fram i trav direkt när jag bad om det. Första öppnan gjorde hon bra fast hon var lite för lite böjd. Samma med slutorna.
Andra mellantraven kom vi igång sent vilket gjorde att vi bara fick 6,5 på den. Annars var den riktigt bra!
Det jag kunde ha gjort bättre var att ta tillbaka henne innan bytena för hon fick ett litet travsteg in vilket drar ner MYCKET!
Detta programmet kändes 100000 gånger bättre. Hon litade på mig till fullt ut. I denna klassen gissade jag på 61% och vi fick 61,625% vilket är JÄTTESTÖRIGT eftersom man behöver 62% för att få ett kval till nationellt.


Kolik.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-29 ♥ 16:56:37

C hade haft kolik känningar imorse, men dom hade fått i henne vatten. Dom har kollat henne hela dagen också och hon hade varit som vanligt i hagen osv. Ska alldeles strax dra ner, mocka osv. Sen skritta henne i ca 30 minuter busa lite och mysa såhär på påsk :) underbart!


Svar på kommentar.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-29 ♥ 16:01:29

Inlägg: Långfredag.
Linnea.

Kommentar: kommer bilder?

Svar: Ska fixa de så kanske de kommer någon :)


Snygg tävlingsoutfit kanske?

Emmas inlägg ♥ 2013-03-29 ♥ 13:26:19
Asså detta måste jag inskaffa med tiden, C vill bära detta på tävlingar och vara snygg!

Långfredag.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-29 ♥ 11:51:08

Lång tråkig fredag, de fina vädret försvann och snön kommer tillbaka :(
Sitter och kollar tv, blir stallet ikväll. C ska bara få skritta efter 3 dagars hårda pass. Kör löst idag, tror de uppskattas.


tävling!!

Sannas inlägg ♥ 2013-03-29 ♥ 08:50:10

Idag ska jag tävla I Hästhagen med Sharon. Vi båda är taggade till tusen.
Jag startar första gången 16.08 och andra gången 17.30 elr något?


Vi vilar oss i form ;)


Godnatt.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-28 ♥ 22:52:21
Nu säger jag godnatt! Vi hörs mer imorgon.

Bilderna.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-28 ♥ 22:26:11
Här kommer fler bilder ifrån dressyren på åkern.
 
Chakira.
*2009.
26/3 2013.
klagomål.. blockerad ip!!
Vi tränar för att bli bättre.


'

Svar på kommentar.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-28 ♥ 21:19:16

Inlägg: Smakprov.

Kommentar:
HENNES STEG !!
Så sjukt duktiga ni är tsm !
http://www.nattstad.se/ffridaaffridaa

Svar: Hihi, i mellan åt får hon till de :)
Aw tack snäckan!


Hoppträningen idag.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-28 ♥ 19:57:18

Hoppträningen idag gick också bra faktiskt. De va olika övningar och de är bra för både mig och C att få komma igång med olika övningar och inte bara sitta och rida som man vill utan någon som hela tiden säger vad man ska göra, rättar fel och säger vad man ska göra bättre och också säger vad som är bra! Till en början gick de ingen vidare. Hon va som alla andra unghästar väldigt vinglig. Jag måste rida mer med mina ben och mindre med händerna. I slutet hittade vi varann och de gick mycket bättre. Är nöjd även här. Tror de kommer gå bättre och bättre för varje gång vi tränar. Känns bra att komma igång! :)


Dressurträningen igår.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-28 ♥ 19:49:08

Igår red vi dressyr för Jeanette. Jag fick en massa massa bra tips som jag kan träna på när jag rider, ett måste är verkligen min sits och att jag inte låser min högersida. De kan bero på att C blir stel i mellanåt när jag rider. Vi gjorde mycket övergång från trav till skritt. Skulle sakta av, skritta några steg sen trav igen. Ökningar, minskningar och att hon hela tiden skulle fram. Jag har märkt att när man saktar av från galopp till trav eller från trav till skritt så vill hon gärna stanna. Man måste trycka på henne i avsaktningen för att ändå hålla igång henne. Så de måste vi träna mycket på! Jag skulle ställa henne utåt mot staketet på långsidorna osv. Höll oss mycket på mittvolten. Stundvis gick hon bra, men jag är nöjd över henne för de va ju trotts allt första gången.

Men de känns verkligen super bra att äntligen få hjälp från någon kunnig! Få tips och veta vad man ska jobba med. De ska nog också bli något fint utav henne! :)


Sätter mig ner och skriver om träningarna.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-28 ♥ 19:38:53

Ska sätta mig ner och skriva om träningarna alldeles strax! Men för att vara första gången i både dressyr och hoppning så kan jag säga att jag är nöjd! Speciellt idag då vi hoppade i grupp med 5 andra hästar och hon skötte sig bra! Hon bryr sig heller inte om vad som händer runt omkring. Min häst är otrolig <3


Mkt ridning :D

Sannas inlägg ♥ 2013-03-28 ♥ 18:46:18

Idag fodrade jag morgon men när jag kom ner till stallet hade Jennie redan gett dom mat. Jag började släppa ut hästarna och gav dom vatten.
Jag mockade till Sharon och Lorrie, bytte vatten, blandade mat, packade hö och hällde in middagen.

Sen cyklade jag hem och åt och ca en timme efter stack jag ner till stallet igen.

Jag började med att rida Lorrie. Idag red jag i paddocken för 3:e gången. Först hade Jeanette oss på linan. Det tyckte han var jobbigt och försökte komma undan med att stanna och små-resa sig.

Vi travade lite i varje varv innan hon släppte oss.

Sedan red jag på hela banan, idag galopperade jag några långsidor. Han orkar inte hålla igång hela varv än men det är bara andra gången jag galopperar honom.
När jag skulle fatta galopp gjorde jag en galoppfattning, la till spöet på halsen och sa galopp.
Idag var jag nöjd med honom.

Efter han var det dags för Sharon. Jag joggade mest henne, lösgjorde henne i galoppen då jag kände att hon "satt fast" lite i högersidan. Jag gjorde några grejor som finns med i FEI.
Idag gjorde jag bara en öppna och sluta i varje varv. Jag vill inte sitta och traggla skolorna. Hon gjorde dom faktiskt bra idag.
Det mesta gjorde hon bra så jag red henne inte så värst länge.

Efter Sharon skulle jag testa en häst som heter Sheila. Sheila är en storhäst som jag bara har ridit en gång tidigare och det var flera år sedan!
Jag gillade henne, hon var rolig att rida och det var vääldigt stor skillnad på henne sen sist.


Hoppträning

Emmas inlägg ♥ 2013-03-27 ♥ 22:30:10

Ska hoppträna imorgon så skriver om de imorgon och även dressyren för Jeanette idag!
Men har iallafall fått en massa tips som jag kan jobba med vilket känns bra! Snart får ni akta er för jag och C är påväg :)


träning

Sannas inlägg ♥ 2013-03-27 ♥ 12:24:26

igår var jag och tränade med Sharon för Ditte.

jag red först fram innan Ditte kom.
när hon kom red jag i trav på volten för o se hur hon var idag.
sedan gick vi över och gjorde skolor och enkla byten.
efter det red jag igenom programmen jag ska rida på fredag. jag fick många bra tips. det vi brukar få minus för under tävlingar fick jag tips för så det böev mycket bättre. hon påminde mig också om alla slarvfel jag gör tex jag gör volterna för små och då orkar Sharon inte bära sig.

nu är vi i toppform inför fredag! sjukt taggade!


Godmorgon!

Emmas inlägg ♥ 2013-03-27 ♥ 11:15:37

Gidmorgon eller vad man ska säga? Idag blir de stallet ett tag, skönt faktiskt! Kommer mer uppdatering senare.


Smakprov.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-26 ♥ 23:27:46
Här kommer ett litet smakprov i från dagens fotografering från dressyren!
 
Imorgon kommer resten. Vi ska även bli fotade imorgon när vi rider för Jeanette och tar hjälp av någon annan för första gången. Ska fixa ihopa en fin outfit också :) 
Men nu ska jag sova, godnatt!

Kommer bilder sen.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-26 ♥ 19:11:07


Lorrie

Sannas inlägg ♥ 2013-03-26 ♥ 13:27:51

Idag cyklade jag upp till stallet vid kvart över nio. Jag skulle rida Lorrie kl 10.

Idag red jag i paddocken. Han har verkligen egen vilja och sen är jag för snäll mot honom. Men mot slutet gick det bra! Jag galopperade till och med! Fast det var oförberett haha. Jag travade så drog han iväg i galopp och huvudet mellan frambenen typ haha.

Ikväll ska jag träna men innan det ska jag och mamma gå med Lorrie.

Bäbis var trött igår <3


Leende

Emmas inlägg ♥ 2013-03-25 ♥ 23:18:12

Somnar med ett leende på läpparna! Mina underbara vänner som ger positiv energi, familjen som för det mesta alltid är glad, skojar och skrattar, fantastiskt pojkvän som alltid ställer upp, min bästavän (Chakira) som ger allt och vill verkligen inte göra mig besviken, påsklov, få göra vad man vill utan att tänka på läxor osv. Allt är perfekt! Älskar livet, jag somnar gott med ett leende på läpparna. <3


Små kusiner <3

Emmas inlägg ♥ 2013-03-25 ♥ 19:09:46


Stallet idag.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-25 ♥ 18:12:31

Hade fodringen i morse. Skulle egentligen få skjuts av Peda men han hade stuckit när vi kom upp vid 7. Så vi tog oss upp på egen hand. Hästarna fick mat sen tog vi ut dom efter hand som dom va klara. Medans dom åt fixade jag med vatten osv. När alla va ute så fixa jag mina grejor så som mocka, mat, hö och vatten. Sen gick jag och Anton en liten runda med C. Därefter stack vi hem. Imorgon ska jag med mamma till öppna förskolan med Benne sen blir de stallet, letar efter fotograf och då kommer de bilder :)


Ponnyn<3

Emmas inlägg ♥ 2013-03-25 ♥ 14:36:59


Chakira och Puff :)

Emmas inlägg ♥ 2013-03-25 ♥ 09:49:04


Tävling

Sannas inlägg ♥ 2013-03-25 ♥ 00:14:35

Igår var jag och tävlade. Jag tävlade dock inte min egna häst utan A'Nicka. Det är Jennies häst fast som går lektioner.
Det var en Knock Out. Vi var två lag som möttes och vi skulle rida LC:2.

Jag och A'Nicka lyckades få 70,76% och laget vann.

Kolla vad fin hon blev i knoppar och Sharons träns. Jag dör så galet fin!


Bloggen drar igång!

Emmas inlägg ♥ 2013-03-24 ♥ 22:44:51

Ska dra igång bloggen imorgon. Den är lite död. Har fodringen imorgon på morgonen så när alla hästar har fått mat och är utsläppta så ska jag fota C lite i paddocken. Måste ha nya bilder på min stjärna. Så vi höres imorgon!


Dyr häst.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-22 ♥ 21:06:20

Idag va C otroligt duktig!! Herregud! Hon sökte sig neråt hade mulen nästan ända nere i marken och gick så i både skritt trav och litens galoppen. Tänk träna upp hennes ryggmuskler sen kommer hon höja sin hals mer och mer! Hon kommer bli dö snygg! Körde lite skänkelvikningar i skritt, otroligt duktig!! Sen gjorde vi lite övergångar, ökade traven på långsidorna och snett igenom en volt och sen sakta trav på kortsidorna. Sen frusta jonen hel fel efteråt. Men jag är otroligt nöjd!


Åsikts inlägg.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-21 ♥ 08:14:27

Graman eller Halsförlängare (gummiband)?

Ett åsiktslnlägg, har vi haft de här på bloggen någon gång? Men iallafall. Nu skriver jag om graman och halsförlängare, vilket jag föredrar och egentligen är bättre.

Men jag får nog faktiskt säga att graman är bättre! Halsförlängaren tvingar ner huvudet på något vis. Har man inte kontakt med hästen så sitter den och drar över huvudet hela tiden. Man kan ju spänna in och spänna ut men det sitter ändå och drar ner huvudet. Graman kan man själv välja hur kort och lång man vill att de ska vara. Tyglarna är så pass långa. Man kan ha de för att de ska se snyggt ut när hästen går och kortar upp mycket, men man kan också ha de som ett stöd och har dom längre. Har ridit med graman på C någon gång.. MEN jag hade de inte för att tvinga ner huvudet utan jag hade hela tiden gramantyglen halvlång! Hon gick faktiskt otroligt bra. Den hängde hela tiden löst och jag kunde ändå jobba henne och kände verkligen att hon lyssnade. De hände någon gång att hon slängde upp med huvudet men då stoppa den och de gick bra igen.
Rider ofta med gummiband också men graman är de jag föredrar!


Evig väntan.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-21 ♥ 07:56:30

Sitter på skolan och väntar på att lektionen ska börja (08:20) de känns som en evighet.. Ska ha redovisning i bild och sen idrott efter de. Dyker upp ett inlägg senare! Håll utkik! :)


Chakira idag.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-20 ♥ 20:59:10

C har fått nya skor idag, nu är hovarna fina igen! Cyklade till stallet med Sanna efter att jag ätit. Red C ett tag, mest skritt arbete men också lite trav för att hon vilat sen i fredags. Sanna tömkörde Sharon så vi höll oss på vars en volt, de är dock bara bra för C att få böjas och träna lite muskler o höger sidan. Är iallafall riktigt nöjd över henne! I morgon får hon vila och på fredag ska jag och Sanna nog löshoppa :)


Svar på kommentar.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-20 ♥ 20:54:54

Inlägg: 10 fakta saker om Chakira.

Jeanette.
Kommentar: Du glömde att hon älskar att jaga bort sina kompisar i hagen så att bara hon kan äta.

Svar: haha, även detta älskar hon att göra och är mästare! Liten men kaxig ;)


10 fakta saker om Chakira.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-20 ♥ 20:35:08

10 fakta saker om Chakira :) kan alltid va kul att läsa!

*Chakira älskar att trycka ner sin mule och pilla i håret när man sitter och borstar hennes ben eller smörjer hovar!

*Hon tycker det är super kul att hoppa.

*Blir dressyren tråkig så försöker hon alltid smita ifrån arbetet.

*Varenda gång man ska kratsa hovarna fram så bugar hon för att hon vill ha godis.

*Man får bättre kontakt med henne ifall man använder hjälptyglar och hon lyssnar otroligt bra!

*Hon är väldigt lätt att lära in nya saker med och hon älskar de, hon är alltid sammarbetsvilig om hon inte vilat för mycket.

*Hon hatar att stå och vila, det vänder hennes hjärna upp och ner och hon blir helt skruvad.

*Hon har löshoppat 120 utan problem.

*Chakira har blivit en helt annan häst, för ett år sen va hon nervös och rädd för mycket. Nu är hon säker på sig själv och älskar att upptäcka nya saker!

*Hon kan vara väldigt sur på människor hon inte träffar ofta, liksom försöker bita och markerar med bakbenen. Jag själv har aldrig uppfattat henne sån.


Väntar på bussen

Emmas inlägg ♥ 2013-03-20 ♥ 14:11:50

Sitter på skolan och väntar på bussen. Skolan har gått bra, skrattat som vanligt med Sanna, haha. Stallet sen och ska nog hjälpa Micki lite :)


Nationella

Emmas inlägg ♥ 2013-03-19 ♥ 22:10:25

Idag hade vi nationella i no. Kändes bra så vi får hoppas på de bästa! Har precis duschat och nu ligger jag i min säng och ska alldeles strax sova. Har ont i huvudet så hoppas på att sova bort de! Imorgon efter skolan åker jag till stallet, C skulle få nya skor så hon får vila även imorgon. Kanske släpper henne eller tränar från marken eftersom hon vilat sen fredags. Hon behöver trötta ut hjärnan. Men vi hörs imorgon. Sov gott med er!


Chakiras blivande outfit.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-19 ♥ 12:56:50

Svart och glitter, stilrent och snyggt!


Chakira

Emmas inlägg ♥ 2013-03-18 ♥ 21:58:33


Hiss till Börjes!

Emmas inlägg ♥ 2013-03-18 ♥ 18:13:46

Eftersom de är väldigt dåligt md uppdatering från oss så tänkte jag lägga ut en hiss! Till Börjes faktiskt!

Schabraket här under, riktigt bra passform (speciellt till dom med lite högre manke) den ligger formad efter Chakiras rygg och manke. Helt perfekt! Är nöjd med de!
Så de är ett tips!


Inget att blogga om.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-17 ♥ 10:27:28

Har verkligen inga idéer om vad jag kan blogga om! Helt tomt i huvudet. Idag ska jag iallafall åka till pappa för vi ska ut och äta eftersom han fyller år imorgon. Farmor och farfar hämtar mig kl ett och när vi är hemma igen drar jag mig till stallet. Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig lite ;)


Veterinären

Emmas inlägg ♥ 2013-03-16 ♥ 13:20:34

Igår va veterinären i stallet!
C fick vaccination och tänderna kollades, allt gick bra och hon skötte sig super!
Fick släppa henne liten i ridhuset innan hon skulle fixas, hon hade kört lite rodeo i hagen. Hehe!


Svar på kommentar.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-16 ♥ 13:16:50

Blogginlägg "Sommar Chanii"

Camilla.
Kommentar: Hon kommer bli lika fin igen :-) fortsätt ditt jobb det är på rätt väg :-)

Svar: Åh!!! Tack så mycket, de värmer :)


Lorrie

Sannas inlägg ♥ 2013-03-16 ♥ 12:00:00
Jag har inte skrivit så mycket om lorrie nu på senaste tiden!
 
Just nu travar jag på honom. Ibland tar vi av inspänningarna. Vi har inspänningar ifall han bockar eller något annat. Jag och mamma släpper han i ridhuset några gpnger i veckan. Då har han sadel, träns och inspänningar på sig, det är så han ska få balans innan jag galopperar på honom. 
 
I traven så tränar vi på att trava på volt, avsakningar och igångsakningar. 
 
Här får vi några bilder på honom!

Skitdag :(

Sannas inlägg ♥ 2013-03-14 ♥ 21:11:05

Idag har jag haft en sån dag då man bara vill dra täcket över huvudet och skita i skolan.

Jag tänkte hoppa över idrotten men jag var med ändå. Självklart skadade jag ryggen. Den typ låste sig och jag kan fortfarande inte röra den :(

Jag åkte till Väla direkt efter skolan. Jag hittade ett par Jeans och 1 söt tröja.

Vid 7 kom jag hem och åkte direkt till stallet. Jag försökte mocka fast det var inte lätt! Mamma fick göra det istället.

Imorgon ska mina hästar till tandläkaren. Lorrie ska vaccineras också.


Sommar Chanii

Emmas inlägg ♥ 2013-03-13 ♥ 22:21:49

Saknar sommaren, trodde den va på väg men nej! Chakira är sååå fin, ljus sommarpäls, rund om magen och ser mer musklad ut. Fy för vinter!


Pluggar

Sannas inlägg ♥ 2013-03-13 ♥ 16:18:02

Mamma hämtade mig i skolan vid två. Då körde vi raka vägen till stallet och "klädde" på Lorrie. Sedan gick vi ner till ridhuset och släppte honom.
Sen körde vi hem.
Just nu sitter jag och pluggar. Jag har precis kollat på Top Model 13.
Ikväll ska jag hoppa Sharon. Där var plats på en lektion, så varför inte liksom? Sharon tycker ju det är så kul!

Kolla vilken söt bild jag hittade:


Träningen idag

Sannas inlägg ♥ 2013-03-12 ♥ 20:35:18

Träningen idag på Sharon gick bra. Vi övade på öppnor, slutor, förvänd galopp och enkla byten.

Hon gjorde sakerna bra men i öppnorna skulle hon tramsa något enormt, men jag tyckte det var jättebra att hon tramsade på träning så jag kan få hjälp men det.
I öppnorna drar Sharon upp huvudet och springer på i sin egna lilla värld. Då släpper jag gärna efter oh tar nytt tygeltag men jag gick lära mig att jag skulle kicka till henne med skänkeln så hon blev uppmärksam på mig. Så skulle jag hålla kvar på tygeln och ta en halvhalt på ytter tygel och böja med inner. Jag skulle helt enkelt hålla tills hon gav sig vilket gick bra. Till slut (dock efter många om och men) gav hon med sig och gjorde det riktigt fint.

Även om jag bara tränar en halvtimme så får Sharon verkligen jobba. Hon var väldigt svettig efter haha!

Åh ni anar inte hur stolt jag är över min fina ponnyplutt <3 även om hon är den envisaste och trögaste ponnyn i hela världen så är hon så sjukt underbar. Ni som aldrig har träffat henne eller ridit henne kan aldrig förstå. När hon gör det hon ska och jag rider som jag ska så skämmas det som om hon svävar fram. Hennes trav, wow, jag kan inte sitta ner haha!

<3<3<3<3


svenska

Sannas inlägg ♥ 2013-03-12 ♥ 09:29:34

just nu har vi svenska. Vi jobbar i ett häfte om ordklasser men jag är redan klar med det så jag har inget att göra.

Mamma hämtar mig idag i skolan, jag ska träna med Sharon.
Till helgen ska jag till Gångvad och rida en Pay & Jump. jag ska rida FEI.


Hoppning

Sannas inlägg ♥ 2013-03-11 ♥ 22:40:15

Idag hoppade vi på lektionen. Vi hoppade lite studs och hade lite lydnadsträning.

Bl.a. skulle vi först trava en volt över tre bommar. Sedan snett igenom och över studsen. Därefter halt på kortsidan. Fram i galopp, snett igenom, hoppa ett plank och sedan volten igen.

Sharon tyckte det var skitkul och visste inte riktigt var hon skulle bli av haha!

Träning imorgon, dressyr. Ser fram emot det.

Såg ni Top Model idag? Om ni gjorde, synd att Malin åkte ut :( Jag tyckte att Pamela skulle åka ut eftersom Malin har gjort bra bilder men inte Pamela.


Världens finaste ponny <3

Sannas inlägg ♥ 2013-03-11 ♥ 10:21:38


skolan

Sannas inlägg ♥ 2013-03-11 ♥ 08:46:48

just nu sitter jag på skolan. jag åkte bil hit vid halv nio. vi börjar om 15 minuter.

här är helt tomt, alla är på lektion. dom ända som sitter på torget är jag, Michaela och en i andra nian.

idag ska jag rida lektion på Sharon. men innan det ska jag plugga lite!

emma kommer snart, då ska jag få skratta av mig :D


Stallbandage

Sannas inlägg ♥ 2013-03-10 ♥ 22:00:31

Dessa stallbandagen från Ullared rekomanderar jag. Dom är dock inte BoT. Sharon har använt dom nästan dagligen i 2 år och dom har fortfarande inte gått sönder.
Är ni på Ullared någon gång, köp då dessa! Så himla praktiska!


Varför valde jag Lorrie?

Sannas inlägg ♥ 2013-03-10 ♥ 21:56:44

Från början hade vi, eller iallafall inte jag, tänkt att köpa en storhäst just då eftersom jag hade Sharon och ville satsa på henne.
Men jag kollar alltid hästannonser, jag tycker det är roligt! Jag hittade en fux som var efter Briar. Jag visade annonsen för mamma och Jeanette. Vi tänkte att vi kunde lika bra åka ut och kolla på den. Dock var det inget för mig.

Jag letade vidare. Jag letade hästar med bra stammar. Det är ju dressyren jag satsar på och vill komma så långt jag kan, då tycker jag det är en fördel om dom är efter bra hästar.

Jag letade efter unghästar som både var inridna och inte. Egentligen ville jag ha en häst som jag kunde rida på direkt och ut och tävla med. Men eftersom jag sökte efter hästar som hade både bra stam och bra gång så får man ge upp mot 200-300 000 kr vilket jag helt enkelt inte har råd med eftersom jag inte har någon ponny att sälja.
Därför strök jag den tanken och valde att kolla på unghästar.
Vi åkte ut till en mörkbrun häst som var efter Black Coffee. Jag gillade den men den hade inga skor och ömmade väldigt mycket så vi kunde aldrig riktigt se hur den rörde sig.

Redan innan vi åkte ut och tittade på denna hästen hade jag hittat Lorrie. Både jag och Jeanette gillade han men mamma tyckte han var för dyr.
Men efter lite tjat så åkte vi ut och tittade på han och ett mörkbrunt sto efter Zuidenwind.
Vi gick fram och "pratade" lite med Lorrie och då var jag helt såld. Han var så kelig och ville pussas hela tiden. Problemet var ju då att han inte var inriden men jag visste om att om jag köper han så får jag väldigt bra hjälp.

Jag köpte Lorrie för han var så snäll, vilket jag värderar väldigt högt. Han rörde sig bra och var väldigt vacker att titta på.
Om man köper en häst inriden så får man oftast ge över 100 000kr vilket är för dyrt för mig.


Skolan imorgon...

Sannas inlägg ♥ 2013-03-10 ♥ 21:43:28

Idag longerade jag först Sharon. Hon har varit så satans pigg dessa dagarna och inte lyssnat något alls på mig. Så idag longerade jag innan jag hoppade upp. Jag red dressyr en liten stund och avslutade med att galoppera en sträcka ute på vägen.

Denna veckan i dressyren har jag försökt att bromsa så mycket jag bara kan med sitsen och framförallt låren. Jeanette lärde mig det och det funkar bättre för Sharon. Dock får jag knipa satans mycket med benen men jag kom på en positiv sak med det: jag tränar samtidigt mina fula innerlår som jag håller på att bli av med (y)
Hon va jättefin i dressyren och lika fin på vägen sen. Visst hon va pigg men det gör inget!

Jag såg att Emma hade skrivit ett inlägg om varför hon valde en unghäst, jag tyckte det var ganska roligt att läsa och tänkte faktiskt skriva om varför jag valde just Lorrie. Inlägget kommer upp lite senare.

Vad händer annars? Skolan imorgon, men jag längtar faktiskt lite. Jag är så satans glad för tillfället så inte ens skolan är tråkig, och då är jag glad haha!

Vill ha sommar nuuuuu!!!


Kallt.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-10 ♥ 20:39:49

Vid tre stack jag och Anton till stallet, kallt som satan och hade ingen ork till att göra något alls i stallet. Va tänkt att hon skulle ridas men hon fick vila. Fixade maten osv sen gick vi ut i hagen, hihi busa lite och sen stack vi hem igen. Åt mat och sen kollade vi på PA. Nu sitter jag på mitt rum och ska snart hoppa in i duschen. Skola i morgon i gen, får se om jag ska rida imorgon i stället.


Varför en unghäst?

Emmas inlägg ♥ 2013-03-10 ♥ 13:22:44

Varför valde jag just att köpa en unghäst och utbilda själv istället för att köpa en färdig häst och kunna börja tävla när de va det jag ville?

Som alla vet så är Chakira min första egna häst! MEN varför valde jag just en unghäst? Saken är den att när vi leta häst så sa jag till mamma att jag ville ha en unghäst för att kunna utbilda själv och vilja ha något att jobba med hela tiden. Hade jag köpt en färdig häst hade de inte varit så att man skulle lära in den så mycket saker som med unga. Sen hade vi en budget för hur mycket vi skulle ge, därför titta jag heller inte på så många äldre hästar för jag visste att de flesta skulle gå på över vår budget. Så jag kollade på unghästar i stället. Hittade C rätt snabbt men mamma va ju inte överens, hon tyckte vi skulle kolla på fler eftersom de kom in nya varje dag. Men vi kom tillbaka till Chakiras annons hela tiden. Jag var helt fast! Dock mailade vi på flera stycken innan vi kontakta C's gammla ägare. När vi väl fick svar fick vi fler bilder på hästarna och mer information. Jag tyckte inte att de va något som lät speciellt eller liksom tänkte "wow". Hade redan fått en bra blick på Chakira, annonsen va så sann. Allt som stod där stämde in på hur hon va då! Maria (gammla ägaren) va ärlig i annonsen och så ska de ju vara när man säljer djur, eller? Mamma började då också tycka att C faktiskt kunde vara något intressant. Vi mailade, fick bilder och mer information om stammen och henne. Sen ringde mamma och prata med henne där bestämdes de en dag vi skulle hämta henne.

Ja, jag drog på mig ett stort projekt. En 2,5 åring som inte va inriden, jag som 14 åring skulle rida in min egna häst och därefter utbilda i egna händer. Det är dock de bästa jag gjort i hela mitt liv, otroligt kul! Allt har gått i vågor men jag och C klickade direkt! Hon är min typ av häst! Ångrar inte en sekund med henne!


Frukost

Emmas inlägg ♥ 2013-03-10 ♥ 10:55:09

Sitter just nu och äter frukost med mig själv. Hehe! Idag händer inget speciellt mer än att jag ska till stallet. Söndagar är alltid lika tråkiga. Menmen, hade tänkt slänga upp något intressant inlägg här lite senare. Så vi hörs då!

Mamma hittade ett gammalt schabrak igår, C kommer bli sååå fin <3


Lite annat än bara hästar på bloggen

Emmas inlägg ♥ 2013-03-09 ♥ 16:13:48
.
.

Sharon

Sannas inlägg ♥ 2013-03-09 ♥ 14:12:05

Jag har precis ridit Sharon. Hon var som en tickande bomb hela passet, hon var överallt och ingenstans + att hon lyssnade inte på mig.

Bättre lycka imorgon hoppas jag (:


Dagstorp

Sannas inlägg ♥ 2013-03-09 ♥ 10:40:55
Jag kom på nu att jag har glömt att berätta om tävlingen i Dagstorp i januari någon gång tror jag.
 
I alla fall, framridningen till första klassen gick inte alls bra. Hon svarade inte framåt och hon var superstark. Känslan blev lite bättre inne på banan, då lyssnade hon mer men var fortfarande stark. Resultatet blev 61,57%. Det krävs 62% för att få ett kval till nationellt så det kändes lite störigt. 
 
Till andra klassen red jag inte fram så länge. Här kändes hon bättre och var inte lika stark. Vi skulle rida FEI, vilket hon aldrig har gått på en tävling. FEI går på långt spår och hon gillar långt spår bättre. Inne på banan var hon fin, hon fick till sånna jäkla ökningar så jag kunde inte sitta ner, vi kom lite i otakt i slutet pga. att jag störde henne.
 
Hon gjorde fina enkla byten, skolorna kunde hon ha gjort bättre. I sista ökningen så ligger den på långsidan och precis i slutet är där en dörr, där lyser det in liote ljus och det tyckte Sharon var jätteläskigt. Hon kastade sig inåt och bytte galopp så där fick vi nog bara en 3:a eller 4:a. I detta programmet fick vi exakt 60%. Själv tyckte jag hon gick mycket bättre än första klassen och både jag och mamma tyckte det var lite snålt med 60%. Men detta programmet är svårare, tex. enkla byten. Då ska man först göra en galoppökning snett igenom, sen bedöms övergången, sen ska man rida igenom hela hörnet och göra bytet på kortsidan. Om hästen då inte lyssnar så kan man få ganska mycket avdrag där. Men för Sharons del så tycker hon att det är enklare där än på diagonalen. jag får tillbaka henne mycket enklare.
Dock finns det med skrittpiruetter som vi fick lite avdrag för, hon behöver träna på det!
 

uddiga, 
 

Pigg och spänd häst

Emmas inlägg ♥ 2013-03-08 ♥ 08:26:29

Red ute i paddocken igår, C va pigg och spände sig för allt. Allt där ute är ju nytt för henne. De stod en traktor, en skopa, transport, bänkar, träpallar osv. Haha så ja ridpasset igår va ju inte så ansträngande för oss precis. Men bara hon får röra på sig lite så antar jag att hon är nöjd! Ska alldeles strax gå ut till bussen, mamma och Peda är på Ullared så får hoppas dom kommer hem med något fint därifrån ;) hörs sen!


Superpownie!

Sannas inlägg ♥ 2013-03-07 ♥ 19:33:17

Idag kan Sharon förklaras med 1 ord: unik!

Hon var helt underbar att rida, hon gjorde allt jag bad henne om och var så himla känslig och fin i munnen!

Hon var satans pigg men hon gjorde om den energin till något positivt, en mega guldstjärna till min ponny idag!


Rida ute.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-07 ♥ 15:08:32

Sitter och väntar på bussen i skola . Fick sluta tidigare eftersom vi gjorde prov och fick gå när vi va klara. Ska hem och äta sen dra ner till stallet för att rida C osv. Hade tänkt rida ute i paddocken, där är ju ingen is eller snö längre så de gäller att passa på :) haha får se om C sköter sig bättre i dag ;) men bloggar mer sen!


Dressyrkusiner

Emmas inlägg ♥ 2013-03-07 ♥ 10:57:51

<3


Idrott

Emmas inlägg ♥ 2013-03-07 ♥ 09:30:06

Har rast och ska snart gå till idrotten. Har nyss haft bild, går ju inte så bra.. Får fortsätta nästa vecka istället.


Mkt skratt :)

Sannas inlägg ♥ 2013-03-06 ♥ 22:29:24

Jag har skrattat mig igenom hela dagen. På SO lektionen när läraren hade genomgång började jag helt plötsligt å tänka på när vi hade "nobelmiddag" när vi gick i typ trean. Jag började typ asgarva, jag var tvungen att smsa till Emma det roliga och då skrattade jag bara mer.
Sen hade vi muntliga nationella och när vi läste så började jag tänka på den satans middagen idag, jag satt och småskrattade för mig själv haha.

Sen red ju jag och Emma ut. Vi började snacka om när vi var små. Alla galna saken vi två gjorde tillsammans, vad jag och min bror gjorde och vad hennes bror gjorde. Hahahaha skrattade ganska mycket.

Jaja, se vad som händer imorgon. Sharon ska gå dressyr.
Nu måste jag sova, ha det bra!


Första uteritten på flera månader

Emmas inlägg ♥ 2013-03-06 ♥ 19:06:47

Hejsan!
Har precis kommit hem från stallet, red som sagt ut idag! De va fina vägar utanför stallet och en bit fram tills vi kom in i skogen. Vägarna va isiga och vi fick vända flera gånger. Dock gick de ju att trava och galoppera på vissa ställen. Till viss del skötte sig hästarna, C bockade en hel del och va jätte pigg. På något ställe börja hon helt plötsligt bara backa rakt ut där de va snor halt och de va verkligen bambi på hal is! Läskigt men vad ska man göra? Sharon små reste sig i början men hon skötte dig rätt fint annars till del från vad Chakira gjorde ;) dock vände Sharon sig på tvären för att få lite mat.. Hehe! Bortsett från allt trams osv så hade vi riktigt kul! Tror dock att vi väntar med att rida ut tills isen är helt borta ;) ha de gött!


Skolan

Emmas inlägg ♥ 2013-03-06 ♥ 10:50:32

Har nyss haft no, ska alldeles strax ha so. Efter skolan drar jag hem och äter sen ner till stallet. Jag och Sanna ska förmodligen rida ut. Perfekt i detta vädret :) ihih.


Ellen fixa C

Emmas inlägg ♥ 2013-03-05 ♥ 22:05:47

Underbara Ellen fixa allt till C idag eftersom jag va i Bjuv. Imorgon ska hon ridas, Ellen va ledig på dagen så hon skulle vara så jätte snäll och fixa allt det andra när hon va där. Hur snäll är hon inte liksom?
Men nu ska jag sova, godnatt.


Sharon igår

Sannas inlägg ♥ 2013-03-05 ♥ 18:00:09

Igår red jag lektion på Sharon. Jag bytte bett och nosgrimma. Jag rider på olika bett.
Hon gick riktigt bra! Hon var mjuk och fin, protesterade lite när jag skulle göra skänkelvikningar men det går enklare nu när jag har börjat tömköra henne.

Snart ska jag ner till stallet, båda hästarna vilar idag så jag ska bara mocka.


Fortsätter vårat samarbete :)

Emmas inlägg ♥ 2013-03-05 ♥ 12:07:26

..


På väg till skolan

Emmas inlägg ♥ 2013-03-05 ♥ 08:41:49

Sitter på bussen på väg till skolan. Tänka sig att för en vecka sen va jag påväg hem från Egypten. Herregud vad tiden går snabbt. Som tur är så är sommaren även nere i Skåne på väg :D skönt! På syslöjden ska jag och Sanna fortsätta med vårat projekt, lovar att ni snart ska få veta! :) ihih.
Men vi hörs senare!


Stallet idag

Emmas inlägg ♥ 2013-03-04 ♥ 21:59:20

Idag hade vi simsak i skolan så halv nio stack vi till Klippan och simmade.. Lagom tråkigt! Efter skolan åt vi och sen stack jag och Anton till stallet. Ellen hade varit snäll och mockat + fyllt hö och vatten.. Hur snäll? Jag blanda iallafall maten och sen tog jag in C. Byta grimma och sen ställde vi henne i gången och rykta ett tag. Mys. Nu ska jag hoppa i i duschen och sen sova. Hörs i morgon <3


Min hopphäst <3

Emmas inlägg ♥ 2013-03-03 ♥ 22:46:39


Tävlingen idag

Sannas inlägg ♥ 2013-03-03 ♥ 22:01:38

Första klassen var hon superspänd. Det sprang folk på läktaren och Sharon var superstark. Jag gjorde heller inte mitt bästa.

I nästa klass kändes hon mycket bättre. Det var på långt spår och jag tror Sharon gillar det bättre.

Jag har precis anmält till Hästhagen. Nya tag då!


Vill ha!!!

Emmas inlägg ♥ 2013-03-03 ♥ 13:19:55

Måste ha pengar.


Bloggförslag

Emmas inlägg ♥ 2013-03-03 ♥ 12:25:28

Kommer inte på något intressant alls att blogga om, skulle kanske varit kul ned lite nya bilder? Får se om jag kan fixa fotograf till nästa helg eller i veckan :)


Tävling

Sannas inlägg ♥ 2013-03-03 ♥ 09:36:28

Mitt internet har inte funkat så jag har ej kunnat blogga.

Idag ska jag och Sharon på årets andra tävling och Sharons andra FEI-start :D det är i Båstad och första starten är kl 14.08 har jag för mig.

Jag både putsade och badade Sharon igår så idag ska jag knoppa och packa.

Uppdaterar er mer sen om mitt internet vill sammarbeta! :)

Min fina tränsning i fredags...


Trött

Emmas inlägg ♥ 2013-03-02 ♥ 23:15:11

Har varit hos pappa sen imorse. Va först i huset mesans dom fixade innerväggarna där uppe, sen stack vi hem. Kollade lite tv osv, fixade mat och de fick bli tacos även idag.. Hur gott? Spelade fotboll med Robin och Rasmus, haha herregud! Kollade på melodifestivalen sen fortsatte vi spela ett tag till. Nu sitter jag på vårat rum, ska tvätta mitt ansikte nu och sen dricka sen tror jag att jag däckar. Imorgon tar jag nog ett lätt pass på C sen får jag se nästa vecka. Hon har varit riktigt duktig så hon får kanske vila några dagar för att smälta allt det nya. De förtjänar min prinsessa <3

https://cdn1.cdnme.se/3572602/6-3/pic_51326dd89606ee332fadd896.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3572602/6-3/pic_51326dd89606ee332fadd896.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3572602/6-3/pic_51326dd89606ee332fadd896.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3572602/6-3/pic_51326dd89606ee332fadd896.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3572602/6-3/pic_51326ddb9606ee3357cb4afc.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3572602/6-3/pic_51326ddb9606ee3357cb4afc.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3572602/6-3/pic_51326ddb9606ee3357cb4afc.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3572602/6-3/pic_51326ddb9606ee3357cb4afc.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3572602/6-3/pic_513274bce087c36d41557814.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3572602/6-3/pic_513274bce087c36d41557814.jpg" class="image">


Påväg till pappa.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-02 ♥ 09:18:21


Godnatt

Emmas inlägg ♥ 2013-03-01 ♥ 22:47:15

Sov gott läsare, hörs imorgon <3


Dressyr idag.

Emmas inlägg ♥ 2013-03-01 ♥ 19:07:04

Idag red jag dressyr på C. Anton red fram henne åt mig först, lyx eller vad kallar man de? ;)

När han hade skrittat fram henne och travat lite tog jag över. Skritta ett tag för att känna igenom henne. Gjorde en massa 8-volter, böjde och ställde för att få henne mjuk i sidorna. Kändes bra efter bara några minuter. Travade på volter, gjorde halvhalter för att få till formen lite extra, galopperade några varv. Lät henne få sträcka på sig lite. Sakta av till trav och körde lite övergångar, minskningar och ökningar. Galopperade igen, volter och förhållningar hon gick superfint efter de så slutade där. Gjorde även skänkelvikningar i skritt, hon fixade dom riktigt bra och förstod direkt! Stolt!!


Emma och C vill ha lite nya schabrak

Emmas inlägg ♥ 2013-03-01 ♥ 11:32:54


Hopphopp

Emmas inlägg ♥ 2013-03-01 ♥ 08:14:16

Va hemma från skolan igår och är de idag också. Hostar nästan upp lungorna.. Igår vid två stack iallafall jag och Anton till stallet, hoppade C lite. Inte så högt mer bara för att komma från dressyren en dag. Hoppade 50 och någon 60. Hon va stark son satan och ville bara springa.. Men hon skötte sig superfint ändå.


RSS 2.0