Happy.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-30 ♥ 22:05:39
Åh.. jag är så lycklig just nu. 
Vintern börjar äntligen komma på riktigt, de snöar och är kallt :D, min häst är så sjukt underbar, världens bästa människor runt om mig. Älskar livet.
 
I dag i skolan hade jag och Sanna riktigt riktigt kul, skratta typ åt allt och ingenting. Hade glosprov i Engelska och Tyska vilket gick bra faktiskt :) Efter skolan gjorde familjen tacos, gottit!
 
Sen stack jag och Frida ner till stallet. Börjar trappa ner på ridningen nu, ska låta C vila från allt i 3 veckor från och med på måndag, sen sätta i gång henne i gen, och då låter jag henne vila i från ridningen några veckor till, så jag typ longerar, låter henne springa löst, tömkör, löshoppar och tränar från marken. 
I alla fall, red ett barbacka pass på en väldigt övertaggad C i dag ;) men de gick oväntat bra. Blev ett kort pass med mycket skrittarbete på ca 20 minuter. Frida fick skritta av henne. Sen tränade vi på buga med ryttare på ryggen.. åhhhh vad hon är duktig. Tränade också på inkallning (jag longerar, och när jag sätter på mig huk så ska hon komma in till mig). Hon fatta direkt, dock hon va lita slö. Menmen hon fixa de. Tränade även lite mer på vinka. Nu ger jag bara kommando på att peka uppåt och hon vinkar direkt. Hon fixade även bugningen själv utan att jag hjälpte henne ner och bara satt brevid. Dock va hon inte helt nere (men med lite mer träning så går de snart) :) OCH hon la sig nästan ner på kommando. :'''') ska träna mer på de när de andra sitter. 
Min lilla cirkushäst ♥
 
Nu ska jag sova för att jag har utsläppet i morgon, så vi hörs mer då. 
Sov gott.
Lovar er att de snart kommer nya bilder, ska försöka fota några bilder på henne i morgon när jag släppt ut alla. + att när de kommit mycket snö har jag och Frida måååånga planer på fina snöbilder :))

Jag lever (:

Sannas inlägg ♥ 2012-11-29 ♥ 20:32:28

Hejhej!

Mitt internet har klabbat och jag har inte orkar blogga fören nu.

Idag red jag Sharon. Jag berättar mer om det sen.

Till helgen kommer kanske filmen från hopträningen upp. Jag ska bara klippa ihop den.

Jag ska skriva om tävlingen vi var på förra helgen och jag ska skriva om träningen förra torsdagen.

Nu måste jag plugga. Ha det!


Pluggar.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-28 ♥ 15:45:42
Sitter på mitt rum och pluggar för fullt. Just nu sitter jag med tyska glosor som jag faktiskt kan eftersom vi har hållt på med de mycketpå lektionerna vilket är skönt. Sen blir de engelska och ja kanske nåt mer. Men vi hörs mer senare!

Home again.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-27 ♥ 16:53:27
Hemma från skolan. Allt har gått bra i dag med :) 
Ska snart äta lita mat, och sen dra mig ner till stallet och fixa alla stallgrejer. 
Hörs sen! 

Kul.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-26 ♥ 22:38:14
Hemma från stallet nu, och jag älskar min häst mest!
Som jag berätta innan så va mitt kortsiktiga mål att rida i halsring.. VI FIXADE DE I DAG. Utan problem. Fatta känslan. Tog av tränset och hade bara tyglar runt hlsen som ett litet stöd. Red i alla gångarter utan utrustning. Åh.. så underbart. Livet är sjukt bra just nu, underbar pojkvän, världens bästa vän och häst, perfekt familj och stöttar! Jag älskar dom och såklart ni bloggläsare!
Men nu måste jag sova.. btw, bloggen börjar gå åt rätt håll.. undra bara varför inte Sanna bloggar? :( Måste fråga henne. Hörs i morgon underbaringar. 
 

Kortsiktiga och långsiktiga mål.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-26 ♥ 16:37:07
Jag har lite mål som jag vill nå med C, de första är ju inte tävlingar jag tänker på. 
 
Mitt kortsiktiga är väl att vi en vacker dag ska klara av att rida i halsring. Jag skiter fullständigt i vad människor säger om detta. (Det är ju farligt, vad tänker du med, din häst är bara 3 år, hur vågar du?) osvosv. JAG har valt att jag vill klara detta med min BÄSTAVÄN. Vi har redan kommit en bit på vägen.. när jag rider på helt långa tyglar (skritt, trav och galopp och visar väg med vikt och händer) och bara använder min röst så lyssnar hon! Chakira och jag litar på varandra till 100%, hon har inte fått för sig att göra något dumt nu på flera måndader. Hon försöker alltid göra de bästa och rätt för sig. Jag älskar henne över allt annat, har aldirg litat så mycket på en häst som jag gör på Chakira, och absolut inte en unghäst. Trodde aldrig att vi skulle kunna komma såhär nära varandra efter 10 månader. Hon är verkligen en drömhäst. De bandet vi har mellan varandra tror jag nog ingen kan förstå genom att se bilder och filmer. Man måste se de in real! Hennes personlighet man ser på bilder är inte alls samma som man ser i verkligeheten. De spelar sig om 2 olika hästar enligt mig. Hon är den absolut bästa 3 åringen. Hon är riktigt säker på sig själv NU, och litar så sjukt mycket på personen (om man har jobbat tillsammans ett tag) Jag har valt utamana oss själva och testa svåra gränser för att få ett band mellan som ingen annan har till sin 3 åring. Jag och Chakira ska visa att VI KAN, vi kan även om de är mycket att kämpa för. Världens bästa C.. jag älskar dig ♥
 
Långsiktiga mål. Åtminstonde prova på en liten tävling, t.ex. clear round eller P&J. Har inte brottom med att ut och tävla, men jag vill i alla fall att vi ska prova de. I fall de tar 2 år tills vi kommer ut på vår första tävling eller några månader, de bryr jag mig inte om. Vill bara att vi ska trivas med varandra och ha kul. 
 
Vad är era kort och långsiktigta mål med eran ponny/häst? :)

Hemma nu.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-26 ♥ 16:23:04
Är hemma från skolan nu, allt va som vanligt så de gick bra!
Ska snart äta sen ska jag och Frida ner till stallet. Ska rida ett dressyrpass på C, avslutar de med att busa eller träna på att hon ska lyssna på min röst från ryggen. Kommer snart upp kortsiktiga och långsiktiga mål jag har med C. Håll koll! :D 

Drar mig mot skolan.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-26 ♥ 08:22:51
Nu ska jag gå upp och ta på mig för att gå ut till bussen.
Dagen börjar vi med att ha idrott med andra nian.. vi hörs när jag kommer hem i gen. :)

Emma tipsar.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-25 ♥ 22:22:00
Några tips till er som har unghästar, eller hästar som är osäkra med sig själv, nervösa, eller i fall ni vill komma varandra närmre.
 
Själv har jag haft de problemet med Chakira. När vi köpte henne va hon riktigt osäker på sig själv och riktigt nervös. Vi hade en tuff tid då ingenting fungerade och jag va så nära på att ge upp allt. Ingenting fungerade mellan oss.. och jag blev trött på henne, grät när jag red henne på ridbanan även fast mamma hjälpte mig. Jag var fruktansvärt trött på att bara bråka med henne hela tiden. Självklart är de ju så med unghästar, men med mitt tålamod blir ingenting bättre. ;) Men jag fortsatte att kämpa, mamma hjälpte mig mycket. Fick mycket tips utav Lina (förra stallägaren nere i gamla stallet) Hon lugnade sig. Vi flyttade och de blev samma sak i gen stirig, nervös och osäker. Jag blev ännu en gång trött på henne och vi bråkade varje pass jag red. Men gav inte upp här heller. NU, nu ska ni få veta
 
Jag bestämde mig för att börja trickträna och träna Natrual horsemanship (NH).. för att få ett bättre band mellan oss.
Trodde inte att de skulle förbättra, men jo de har gjort sjukt sjukt stora framsteg. Så de är något jag tipsar om!
 
Många tror säkert att trickträning och NH är samma sak, MEN de är de inte. Kommer förklara för er här under och varför jag tipsar om att göra de!
 
Trickträng, vad är detta bra för? 
Jo, att trickträna sin häst ger ett stark band mellan er. Man kan börja med små lätta saker, som t.ex. Puss, vinka och kram. Nu va detta bara ett tillexempel. Det finns en massa saker man kan lära sin/a häst/ar inom trickträning. Men vi börjar med dom lätta. Har ni lättlärda hästar eller svårlärda? Vissa behöver man träna mer än andra innan dom gör de första gången. Jag som har en sjukt lärtlärd häst har inte haft de så svårt med att lära henne puss, vinka, buga osv.
 
Puss kan man börja med att ha godis i handen, stänga den och peka på läpparna. Pussar hästen dig med mulen såklart ger du beröm och godis. Gör de några gånger så att den förstår. När du tycker att hästen gör de bra på ditt kommando kan du göra de lite svårare. Du sätter händerna bakom ryggen och puttar med läpparna (pussar typ i luften eller hur man ska säga) pussar hästen dig gör du samma sak som innan, beröm och godis. Samma sak här tycker du att hästen kan de bra på ditt kommando så kan man repetera de några gånger i veckan för att komma  ifrån ridningen och ha kul. 
 
Vinka, höj ribban lite och lär hästen att vinka. De tar ett tag innan dom fattar men ge INTE upp. Låt de ta tid, men de går till sist. "Kittla" hästen på ena frambenet, lyfter hästen så ge beröm och godis. Upprepa de några gånger till du tycker att hästen kan de bra på ditt kommando. Tänk hela tiden på att hästen måste ha fokus på dig och du på hästen!
 
Kram, inte så svårt i fall man tänker efter. Kram med en häst eller människa, typ samma sak. Hästen sätter sitt framben runt dig typ. Låter farligt, men nej faktiskt inte. Litar ni på varandra så går de. Visa hästen och ge ett kommando, när du tycker att hästen har fattat så upprepa de några gånger. Glöm inte beröm och godis! :)
 
De va lite tips på lätta tricks. Dom svårare kommer nedan.
 
Buga, lära hästen att buga så krävs de att ni litar på varandra. Hästen går ner med huvudet MELLAN frambenen. Det ena böjs så de är under (visar bild under) De är svårt att förklara.
Här ser ni de tydligt. Ni får locka ner hästen för att den ska förstå vad de går ut på. Detta tar tid, men stressa inte! De ger fina resultat att låta de ta tid. Detta rekomenderas bara om ni litar på varandra till 110%, i fall inte.. tycker jag ni ska träna på dom lättare först om framförallt NH, ledarskap och leka i hagen eller på ridbanan. Typ följa john :) de ger fin fina resultat.
 
Stegra, lära hästen stegra, kanske inte de smartaste.. MEN, litar man på varandra så är de ditt egna val. Vissa gör de bara för att få fina bilder typ ;) en häst är ett sjukt stort djur som väger hur mycket som helst. Har läst att vissa som har hästar som använder stegring som ett hot. Istället har dom satt ett KOMMANDO på stegrningen. Vilket låter betydligt bättre. Själv har jag inte lärt C att stegra eftersom hon är så pass ung. Inte de första hon ska lära sig, de är ju i hennes ögon att vara dum. I fall någon ger "hennes" kommando på att stegra utan att veta om de och C stegrar så kan de ju vara kört. Kör på dom lättare och ofarligare varianterna :)
 
Natrual horsemanship, är ungefär som att lära en hund apport. Att man jobbar mycket löst med sin häst. Löslongerar osv. Vilket är riktigt bra för att göra ett starkt band mellan varandra. 
 
Jag jobbar väldigt mycket med C från marken och mycket trickträning. Har inte alls varit sån innan. Nu har jag blivit beroende utav NH och trickträning. Tycker både att jag och Chakira har förändrats riktigt mycket. Jag har fått betydligt bättre tålamod, Chakira är inte alls lika nervös och osäker på sig själv och hon har lärt sig att lita på mig. Vilket är bra. Innan sprang hon i från mig i hagen, nu kan jag ha henne lös och hon går brevid mig hela vägen. De är riktigt skönt. Så att träna mycket från marken är något jag rekomenderar starkt! 
 
Hoppas ni lärt er något här, och ni får mer än gärna lämna en kommentar om vad ni tyckte eller om ni har andra åsikter om just detta. 
 
Ha de bra, och sov gott!
 

Schema för v. 48.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-25 ♥ 21:36:53
Lägger upp ett schema här på bloggen för hur Chakira ska gå v. 48. De kan va roligt för er att se hur jag rider min häst. I bland är de även roligt att jämföra hur man rider unghästar.
 
•Måndag: Dressyrpass, jobbas igenom i alla gångarter. Mestdels av passet travarbete. 
•Tisdag: Vilar, blir ompyssling i stallet och mys.
•Onsdag. Markarbete. Träna bakdelen lite, och olika avstånd på bommar. 
•Torsdag: Ska skos, tar en liten promenad. 
•Fredag: Vilar, bara myser.
•:Lördag: Rider ev ut på morgonen eftersom jag har utsläppet den helgen :) 
•Söndag: Vilar hela dagen. 
 
 
 
 

Stallet en snabbis.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-25 ♥ 19:52:14
Har bytat rum i dag, är riktigt nöjd. Visar bilder i morgon. 
Har även varit nere i stallet, mockat, fixa mat, bytte vatten och fyllde på hö i nätet. Tog hem ännu fler schabrak men har fortfarande många kvar. -.-
Sitter nu på mitt rum med tända ljus, musik, bloggar, läser bloggar och längtar. :) underbara söndag. I morgon är de skola i gen, första gången jag känner att de är tråkigt. Men de går snabbt får jag hoppas.
På torsdag ska C få nya skor så ska sätta upp ett schema för hur hon ska gå denna veckan. Kommer lägga upp de här på bloggen också. Ska även tipsa er som har unghästar om en sak. Eller egentligen kan de faktiskt vara bra för alla som har svåra, nervösa, och osäkra hästar. Håll utkik!
Vi hörs snart i gen :D

Fin C.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-25 ♥ 11:26:00
Red ju ett dressyrpass på C i går.. satan vad fin hon va!
Skrittade fram i ca 15 minuter (ute), väl inne i paddocken så böjde jag henne lite, gjorde mycket volter och övergångar. Hon släppte inte i höger sida.. men hon brukar göra de efter galoppen. Travade fram, bytte varv mycket, ställde åt höger och vänster, mycket volter här med. Galopperade på volten, hon lossna ordentligt i sidorna. Höll i gång ett tag. Sakta av och tränade galoppfattningar. Dom sitter som en smäck! Skrittade ett tag och prvade flytta henne för skänklen. Och gud säger jag bara! Hon är sjukt lättlärd och duktig. Travade på halvlånga tyglar i en lång och låg form. Skrittade av i ca 30 min (ute) Tror nog hon behövde ett ordentligt dressyrpass. Har ju inte varit så seriös ridning denna veckan. I dag ska jag bara pyssla om henne lite. 
 
Igår sa vi upp våran stallplats (där vi står nu) för vi ska flytta upp till ridskolan. Äntligen få komma upp till alla kusiner och de i gen. Ska bli riktigt kul. :) 
Nu ska jag kolla lite bloggar, hörs sen! 
 

Fota.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-24 ♥ 12:30:27
Ska alldeles strax cykla ner till stallet, mamma ska bara fixa en sak här på datan som ska lämnas till Camilla. 
Ska rida ett dressyrpass på C, fast ska nog ha halsförlängaren på henne för hon va jätte stel i onsdags och trosdags. Fick inte loss henne i höger varv och hon började springa i väg när jag tog tag i ihöger tyglen. Så de sluta med bråk. Men när jag har halsförlängaren brukar hon oftast lyssna mer på tyglen men inte tjaffsa och hon blir alltid mjuk. Så får göra de i dag. Ska även ta hem lite grejor från stallet, tvätta lindor osv. Ska även fota C lite efter ridpasset. Kan beöhvas nya frächa bilder här på bloggen. Men vi hörs när jag kommer hem i gen :) 

Här ska stå en rubrik.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-23 ♥ 19:26:27
Har nyss ätit mat.. nu sitter jag och Danne på mitt rum och inte gör ett skit. Kul och såhär  ;) 
Ska ner till stallet sen och fixa. Hörs sen! 

..

Emmas inlägg ♥ 2012-11-22 ♥ 20:59:48
Hej, har precis kommit hem fran stallet.. sitter och pluggar nu men ska alldeles strax duscha osv. C va i alla fall duktig i dag dum i borjan men de slappte i slutet. Hors mer i morgon! 

Hej!

Sannas inlägg ♥ 2012-11-21 ♥ 20:11:41

Jag lever!

Jag har faktiskt inte orkar att blogga pga olika anledningar.

Men hur som helst, till helgen kommer det upp film från hoppträningen i söndags.

Annars har Sharon gått väldigt bra. Imorgon är det dags för dressyrträning.

Mer om det imorgon.

Dom andra dagarna har hon gått väldigt bra. Vart lite stel i vänster sida så idag lossade jag henne rejält. Fin blev hon!


Dålig uppdatering från oss båda.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-21 ♥ 19:15:47
Oj, vad dåligt vi uppdaterar. Men har inte haft tid eller lust att sitta vid datan och blogga nu. Fast slänger in ett inlägg. I dag red jag C, hon va verkligen super bråkig. Men de är för att hon har vilat både i måndags och i tisdags. Tror jag ska longera henne riktigt ordentligt i morgon så hon jobbas igenom utan att jag sitter på. Kan behövas. Annars har de inte hänt något speciellt. Så har inget intressant att blogga om. Vi hörs! 

Sov gott.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-18 ♥ 21:39:13
Ska gå och lägga mig nu! Dags för skola  i morgon igen efter att vi haft 1 veckas lov och 2 veckors prao. Ska väl bli skönt att få komma tillbaka :) Men hoppas ni sover gott, så hörs vi mer i morgon! 
 

Hoppat.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-18 ♥ 19:07:43
I dag hoppa vi, hihi. Stack ner till gamla stallet för att få hoppa lite mer och högre. Frida filma, men lägger inte ut dom här! C skötte sig riktigt bra och hoppade hur bra som helst. De högsta vi har hoppat innan är 60, idag höjde vi ribban lite granna :D. Hade hindert på en höjd, och Chakira tog världens skutt över. Kollar man på filmen är hon med frambenen på ca 120 cm. Även fast hindert va många cm lägre. Hon kan hon min lille plutta. Är nöjd över dagen. I morgon låter jag bara henne få gå lite på ridbanan fritt för att inte bli stel och få träningsvärk efter i dag. Sen får hon vila på tisdag vilket verkligen behövs. Men nu ska jag fixa utamaningsfilmerna. Hörs sen! :)

Nya grejor till C.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-18 ♥ 12:52:59
Sitter framför hööks hemsida och beställer hem en ny outfit till C. Denna gången fick de bli lila, och även ett par nya ridbyxor till mig som verkligen är ett måste. Bilder kommer under! 
Sen får vi dra oss ner till stallet, vet inte om jag ska rida eller inte. Men hon behöver ju egentligen gå. Kanske hoppa över mitt lilla hinder någon gång? Äe, får se :)
Höres sen!

Stallet.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-18 ♥ 01:10:00
Underbart att vara tillbaks i lilla kvidinge i gen! 
I går red jag i genom C eftersom hon inte har gått något pass denna veckan, hon va hur duktigt som helst. Går inte att förklara känslan. I dag red jag bara henne lugnt. Skritta fram rätt länge. Trava i lång och låg form (red på halvlånga tyglar genom hela passet) dock va hon lite bråkig och ville inte riktigt jobba som ett team. Men ville inte bråka för jag vet hur de slutar. Så fortsatte, höll mig på en volt och hon gav sug efter många om och men.. skritta av länge. Sitter just nu på rummet med Frida (hon ska sova här). Har gjort utmaningar, har bara några få kvar att göra. Så ska klippa i hopa dom och så. Men nu måste vi sova. God natt.

Inget intressant.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-15 ♥ 22:06:00
Dåligt uppdatering från min sida, men har inget vettigt att blogga om eftersom jag inte är i stallet.
Men i allafall, sista praodagen i dag, ska jag vara ärlig så va de riktigt tråkigt att åka därifrån. All personal va sååå roliga. Fast dock va de skönt på ett sätt eftersom man har varit mega trött på kvällarna, + att jag äntligen får åka hem till Chakira i morgon. Asså kan inte beskriva med ord hur mycket jag saknar henne.. åhh!
Vet inte alls när jag kommer hem i morgon, får hoppas jag hinner åka ner till stallet innan de blir mörkt. Tror jag ska rida ett dressyrpass på henne om vi inte skulle ner till Madick och hoppa. Ska höra med Frida lite mer om hur de har gått så jag kan skriva om de. Eller om hon kanske kan gästblogga och göra de själv :) Men nu ska jag ner och dricka. Vi hörs i morgon! Kram på er.

För hårt spända nosgrimmor?

Sannas inlägg ♥ 2012-11-15 ♥ 14:42:00
Jag hittade en artikel på hippson.se om nosgrimmor som är för hårt spända som jag tyckte verkade intressant.
 
Forskare har kommit fram till att hästar som rids med nosgrimmor som är för hårt spända kan lida av psykisk stress. De kan drabbas av nedsatt blodflöde och skador. 
Man spänner åt nosgrimmorna för att undvika att hästen ska gapa och komma ifrån bettet. 
 
Det vanligaste orsaken till skador på kindslemhinnan beror på att man har spänt åt Aachennosgrimmor eller Engelska nosgrimmor. 
 
Jag själv förstår inte hur man skulle kunna spänna åt nosgrimman så hårt att hästen inte kan gapa under ridningen. Det finns ju anledningar till allt, och att hästen gapar under ridningen kan bero på att den är missnöjd med bettet, tänderna behövs kanske kollas eller så beror det på att ryttaren är för hård i handen. 
 
Istället för att dölja problemet kan man ju lösa det istället innan det skapar allt för stora skador. 
 
Unghästar kan jag visst förstå att dom gapar och så, dom är ju inte vana vid bettet, men jag pratar om rutinerade hästar. 
 
Man ska inte behöva vara hård i handen för att få hästen i form. Alla behöver ha små knep, men man ska inte behöva va hård i handen. 
 
Jag själv spänner aldrig åt nosgrimman. Jag har hittat bra bett och nosgrimmor till Sharon. Hennes tänder är kollade. Hon är nöjd.
 
Det är min åsikt, alla har ju sina egna åsikter men en häst ska inte behöva ha sin nosgrimma hårt åtspänd. 
 
/Sanna
 

Schabrak från Fortis ET Liber

Sannas inlägg ♥ 2012-11-15 ♥ 13:25:52
Ååhh, skulle någon vänlig själ vilja sponsra mig detta ur-snygga vitaschabraket? ;) Det hade varit så mega snyggt att ha på Sharon med vita lindor med pärlor på och hennes pärlpannband från GG.
 
/Sanna
 

Hemma

Sannas inlägg ♥ 2012-11-14 ♥ 20:53:44

Jag kom hem för några timmar sen :)

Vi longerade Lorrie. Det gick faktiskt ganska bra. Vi bytte till remontnosgrimma och han blev faktiskt rätt ful i det haha! Men men...

Vi blandade mat och hällde in mat till Sharon. Sen tog jag in prinsessan och pussade på henne. Hon vilade idag och imorgon ska jag gå med henne. Hon blev vaccinerad igår.

På söndag ska hon hoppträna, hon lär vara mer vild än tam tror jag, men det är sjukt kul att sitta på henne när hon är så pigg haha!

Men vi hörs, imorgon ska jag skriva en del vettiga inlägg :)


Bilder! :D

Sannas inlägg ♥ 2012-11-14 ♥ 15:21:30
Jag hittade några bilder från när vi släppte Lorrie på bete i början av sommaren :)
 

Stallet, igen

Sannas inlägg ♥ 2012-11-14 ♥ 15:11:30

Snart kör mamma ner mig till stallet igen. Jag har redan varit där en gång idag men nu ska jag longera Lorrie :)

Vi hörs sen :)


KL:s kavaj

Sannas inlägg ♥ 2012-11-14 ♥ 12:58:09

Jag tre nog att ni flesta har sett Kingslands rosa kavaj?

Iaf, jag tyckte bara att det var för mycket. Kan va för jag är dressyrryttare men liksom, en rosa kavaj?

En fet-diss från min sida!


15 saker ni inte visste om mig

Sannas inlägg ♥ 2012-11-13 ♥ 22:21:09

* Går det dåligt på en tävling tar jag ALLTID på mig skulden, oavsett om Sharon har stått på bakbenen hela programmet.

* Jag glömmer ibland stänga boxen till Sharon.

* Jag vill rida OS på Lorrie.

* Det tar 5 minuter för mig att göra vid mig på morgonen inför skolan.

* Jag är så sjukt mörkrädd, jag går ALDRIG ut ensam om det är mörkt ute.

* Jag har placeringar upp till nationell/elit dressyr.

* Jag får panik om ngn låser mig ute, tex om jag står utanför huset själv.

* Jag har tävlat andras hästar.

* Jag älskar att hoppa med Sharon men vi både är för fega för att hoppa lite högre.

* En gång var Sharon så pigg så hon reste sig och jag trillade av. Samtidigt råkade jag rycka henne i munnen och jag hade dåligt samvete i två veckor efter så jag red bara på bettlöst.

* Jag är en tävlingsmänniska även i skolan på prov. Jag vill alltid va bäst :)

* Jag har brutit mitt ben när jag var 11 år. Jag missade även då finalerna i Allsvenskan i dressyr.

* Jag har varit i Thailand 5 gånger, och en 6 gång blir det :D

* Jag har ägt världens finaste häst i 5 månader och 19 dagar.

* Jag älskar mina hästar mest över allt annat här på jorden. Jag är så otroligt tacksam för jag får låna Sharon och att vi köpte Lorrie. Utan dom är jag inte hel. Bara en sån sak att dom gnäggar när jag kommer ut och hälsar på dom i hagen och att dom slickar mig i huvudet <3


Onödig fakta för den som har lika tråkigt som jag.


Hoppning på Sharon igår

Sannas inlägg ♥ 2012-11-13 ♥ 21:13:57

Igår red jag lektion och då hoppade vi.

Sharon var sjövild! Det kände jag redan när jag travade fram, hon var så jävla pigg. Bromsade jag henne så drog hon upp huvudet så jag hade inte mkt mer att göra mer än att åka med i hennes tempo.

Värre blev det i galoppen. Det var rätt halt i hörnen och det gick ju inte att bromsa, hur jag än gjorde!
Hon sparkade, bockade och far iväg, jag finner inga ord på hur fort det gick och hur mkt hon busade.

Sen kom vi ju då till hoppningen...
Vi började att hoppa små kryss, men jag kan inte kalla det att hon hoppade över. Hon laddade och hoppade rakt upp i luften och landade på bakbenen efter hindret. Sen busade hon jävlar i det. Jag var livrädd flera gånger, jag trodde hon skulle trilla.

Men det blev bättre ju högre hon hoppade och ju mer jag lät henne springa. Vi hoppade inte så högt, 60 cm kanske?

Därför hoppade jag idag också för vi ska förmodligen hoppträna på söndag, då vill jag inte gärna att hon ska va så där pigg... Men kan ju inte rida riktigt ordentligt ^^


Fina, fina pownie <3


Sharon idag

Sannas inlägg ♥ 2012-11-13 ♥ 20:57:50

Idag red jag först dressyr på Sharon och sen hoppade jag lite.

Jag började iaf med att göra vid henne, gick ner med henne och gick för hand i ca 10 minuter. Sedan hoppade jag upp och skrittade 5 minuter på lång tygel. Sedan kortade jag upp tyglarna och flyttade henne för skänkeln tills hon var helt igenom.

Sedan kom jag fram i trav och joggade henne, gjorde lite volter och så. Hon var lite stel i vänster sida så jag tog loss henne ordentligt i traven.

När hon var jämn i både sidorna kom jag fram i galopp och lät henne galoppera i ett friskt tempo fram i en låg form.

Sen kortade jag upp tygeln och red lite skrittpiruetter. Jag gjorde bara 2 åt varje håll för hon gjorde dom bättre än vanligt.

Jag kom fram i samlad trav och red öppnor på långsidorna. Ibland red jag en sluta längs diagonalen.

Sen kom jag fram i samlad galopp och kände snabbt att hon fortfarande inte var helt loss i vänster sida. Jag red på små, små volter, satte henne i uppförsbacke och ställde henne.

Till slut lossnade hon och blev riktigt fin <3

Då började vi hoppa. Vi började med små kryss, sen höjde jag lite för hand och vi hoppade till slut ett räcke på 85 cm. Hon tyckte det var skit kul :')


Praktik hela dagen.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-13 ♥ 20:13:52
Hejsan! :)
Imorse hade vi ställt klockan på halv åtta så gick upp då, åt frukost och fixade innan vi stack till praktiken. Kvart i nio körde vi hemifrån . Lämnade Mila på dagis och sen vidare till Beijer. Fick först sitta på "vårt lilla kontor" och fixa bland papperna ett tag. Sen hjälpe vi Mielinda med hennes papper. Packat upp varor och lite sånt. Den sista timmen gjorde vi inte ett skit, vi satt på en datastol och bara tog de lugnt. Kom hem och åt lite, bakade kladdkaka, nu ska jag hoppa in i duschen sen ska vi någo fota eller något. Hörs! :)

Outfit idag

Sannas inlägg ♥ 2012-11-13 ♥ 15:50:26


Fredags

Sannas inlägg ♥ 2012-11-12 ♥ 16:26:15

Efter Lorrie var longerad red jag Sharon.

Jag började med att gå med henne för hand i 10 minuter, sedan hoppade jag upp och skrittade henne på lång tygel i 5 minuter.
Därefter kortade jag upp tygeln och flyttade henne för skänkeln i skritt och trav. Hon blev jättefin! Jag kom sen fram i galopp och stod i lätt sits.

Jag samlade sedan ihop henne och red öppnor och hon var så jäkla fin! Jag gjorde även en del enkla byten.
Sedan travade jag av, hon var underbar!


Planering

Sannas inlägg ♥ 2012-11-12 ♥ 11:51:32

Sharon
Måndag: Hoppa
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Skogen
Fredags: Dressyr
Lördag: Vila
Söndag: Skogen

Lorrie
Måndag: Vila
Tisdag: Longera
Onsdag: Vila
Torsdag: Löshoppa
Fredag: Longera
Lördag: Vila
Söndag: Springa lös eller longera


Fredags

Sannas inlägg ♥ 2012-11-12 ♥ 11:46:07

Jag har ju glömt skriva om ridpassen i fredags.

Jag började med att rida Damen. Det är ett sto född -94.

Jag började med att skritta henne förhand i ca 10 minuter. Sedan satt jag upp och skrittade ytterligare 10 minuter. Sen kortade jag upp tygeln och lösgjorde henne i skritt och trav. När hon var mjuk och fin i sidorna började jag galoppera i lätt sits.

Under hela ridpasset jobbade jag med att få henne mjuk i sidorna och att hon skulle vara jämn i både varven.

Efter Damen var det Lorries tur. Jag spolade benen på honom, satte på longergjorden och tränsade honom. Han fick inga benskydd på idag pga hans ben var blöta. Dom kan få skav av det då.
Jag tog ner honom och lät han springa några varv så han sprang av sig det mesta av energin. Medans han sprang tog jag fram stöd och linor och gjorde typ en fyrkant. Det gör man oftast med unghästar. Dom vet ju inte alls vad svänga är, därför sätter man upp det så man ska slippa dra så mkt.

I ena varvet gick det jättebra att longera honom. Men i andra varvet ville han inte riktigt. Han skulle testa mig om jag gav upp bara för han inte ville gå.
Till slut skrittade han några varv utan några som helst konstigheter.
Men det är ju inte direkt ovanligt att unghästar gör så.


Ikväll skriver jag om ridpasset på Sharon och Garant (:


Färgat håret.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-11 ♥ 21:23:00
Före:
Under:
Efter:
 

Ridit världens bästa.e

Emmas inlägg ♥ 2012-11-10 ♥ 20:53:26
Efter 1 vecka va jag uppe på Chakiras rygg  i gen. Tog ett litet dressyrpass så att hon fick jobbas igenom  lite. Gick verkligen super bra. Hon gick som en klocka genom hela passet! Imorgon ska vi förmodligen ner till Madick och hoppa :D Mamma kommer fota och filma! 
I dag fota Anton oss, men de börja bli mörkt så bilderna blev lite suddiga. Men han är verkligen en duktig fotograf :)
Nu ska jag kolla på "Så mycket bättre" med familjen. 

10 saker ni inte visste om Sharon

Sannas inlägg ♥ 2012-11-10 ♥ 14:02:46

* Sharon har aldrig startat en riktig hopptävling.
* När hon kom till mig hade hon aldrig tävlat.
* Hon driver med varenda en som kommer upp på hennes rygg.
* Hon är mästare på att komma undan arbetet.
* Hon hatar skänkelvikningar.
* Hon är livrädd för vattenpölar.
* Om man försöker tvinga henne till att göra saker hon inte vill tex gå förbi ngt så reser hon sig och kastar sig.
* Hon slänger alltid med huvudet när hon går in från hagen.
* Hon är superkänslig i munnen och väldigt rädd om sitt huvud.
* På nästan varje tävling kommer folk fram och frågar vilken ras hon är och vem hon är efter.


Hemma.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-09 ♥ 23:41:08
Hemma hos mamma nu, har varit nere i stallet. Mockat, hällt in ny spån, fixat mat, hö och vatten och tagit in hästarna eftersom jag har in och utsläpp denna helgen. Lite jobbigt eftersom jag har praoat denna veckan och är supertrött och ska upp sådär kvart i sju.. kul! Eller inte.
 
Chakira kom i alla fall hur som helst i full galopp från hagen när hon hörde att de va jag och gnäggade.. åh blev så  glad att äntligen få träffa henne. Hon tryckte upp huvudet i ansiktet på mig och skulle pussas (inte likt henne, men hur mysigt som helst) :) min plutta. 
Men nu måste jag sova eftersom jag ska upp i tid i morgon. 
Sov gott. ♥
Bästa lillebror och jag :)

Sannas inlägg ♥ 2012-11-09 ♥ 22:24:09

Jag kan inte se mig mätt.

Den ända hästen Sharon faktiskt tycker om är Lorre. Och han tycker ju om henne med. Fast iof, han gillar alla hästar ;)

Men se så söta dom är <3


Garant

Sannas inlägg ♥ 2012-11-09 ♥ 16:14:33

Sista hästen riden, ikväll kommer ett inlägg om hästarna jag ridit idag.

Nu ska jag in och mocka, ha det bra!


Sharon <3

Sannas inlägg ♥ 2012-11-09 ♥ 15:30:00

Dream Surprise (Pyret)

Sannas inlägg ♥ 2012-11-09 ♥ 12:42:00
Detta är Pyret, Jennies häst. Ett år släppte vi dom på bete och då var jag med och fotade. Pyret är lika gammal som min Lorrie :) Pyret är den mörka hästen :)

Träningen igår

Sannas inlägg ♥ 2012-11-09 ♥ 09:39:44

Igår tränade jag ju som sagt med Sharon.

Innan min tränare kom skrittade jag fram henne och joggade lite i låg form.

När hon kom så kortade jag henne och så red vi öppnor och skänkelvikningar i trav och galopp på volten. Vi skulle få in inner bakben mer under henne, det är pga det som hon slår sig fri så lätt.

Efter ett tag gick det riktigt bra. Hon tyckte det var riktigt jobbigt men duktig var hon iaf.
Visst, hon drev en delen mig men jag sa till henne en gång, sen gjorde hon det jag bad om.

Sen skulle jag rida i galopp och sitta som om jag skulle göra bakdelsvändningar, sätta henne i uppförsbacke och flytta henne.
Det gick riktigt bra och hon förstod snabbt vad hon skulle göra.

Sen travade jag av, hon blev så fin och så himla trött.

Idag ska Sharon joggas, Lorre ska longeras och jag ska även rida två andra hästar. Skriver om det senare!


Lorrie som en liten bäbis <3


Tuff vecka.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-08 ♥ 21:28:20
Har haft dåligt med tid för att blogga. Tur att Sanna uppdaterar er! :)
 
Vi har ju prao denna och nästa vecka, vi fick sluta på Pistachia eftersom vi fick sitta mer DISKTBORSTE och skrubba GOLVET, man brukar väl använda en mopp till de? Vi fick göra en massamassa mer onödiga saker som vi inte hade fått veta att vi skulle göra. Vi fick veta helt olika saker när vi va där och skrev papper, men de blev något helt annat. Tråkigt eftersom vi sett fram emot de så mycket, men så är de. Vi hade bråttom med att fixa prao till nästa vecka så de fick bli Beijer (stav) Min låtsas mamma fixa, de va lättast att bara ta något sånt där. Vi fick i alla fall va i skolan i dag, pluggade matte ett tag och sen fick vi hjälpa vår mattelärare med 7:orna så sluta vi vid 2. Skulle ta tåget hem och byta i Ramlösa, men då va de något fel på växlarna så vi fick stanna mitt ute i ingenstans, sen fick vi vänta på ett mötande tåg, och sen hade de hänt en olycka i mörarp vid järnvägen så då fick vi stanna så med. Vi missade tåget i ramlösa och fick åka vidare till knutpunkten och gå i stan ett tag och ta nästa tåg hem till Vallåkra. 
 
I går fyllde jag ju som sagt år. 
Ställde alarmet och vakna ju såklart när de ringde ;) sen kom mina småsyskon och låtsas mamma in med presenter. Fick en kamera (Canon 1100D, en kameraväska, minneskort och putsduk) 1 ritad teckning utav Mila och Rasmus, smink utav Michaela och Matilda, en grimma utav Frida som jag har berättat! I helgen får jag utav släkten på mammas sida :) 
 
Men nu är jag och Matilda skit trötta och ska väl typ sova, eller glo film eller något. 
Ska sluta skriva en massa ointressanta inlägg. Skriver i morgon om hur de har gått för Frida och Chakira. Men kan berätta att de har gått super bra! Frida är jätte glad över att hon får ta hand om henne och jag är glad över att hon sköter sig och är lika snäll även fast jag inte är hemma ;) I morgon drar jag hem till Kvidinge och får äntligen träffa henne.. saknaden är ju ENORM :(
 
Nä, godnatt.. vi hörs i morgon! <3

Thailand

Sannas inlägg ♥ 2012-11-08 ♥ 17:30:00
Jag tänkte visa er några bilder från Thailand, vi var där detta året. Det var 5:te året i rad vi var där. 
 
Se och njut!
 

Lorrie <3

Sannas inlägg ♥ 2012-11-08 ♥ 14:25:00
Jag hittade några bilder som jag fick av en som heter Nikki. Jag skulle gissa på att Lorrie var 1 år här. Visst är han söt?
 

Träning idag

Sannas inlägg ♥ 2012-11-08 ♥ 11:54:00
 Idag ska jag träna med Sharon för Monica :)
 
Vi ska träna kl 5 så efter det gör jag ett inlägg om hur det gick osv :) 
 
Imorgon kommer det komma upp en del inlägg med bilder som jag har fixat idag :)
 

Mer Falsterbo :)

Sannas inlägg ♥ 2012-11-08 ♥ 11:24:06

Garant

Sannas inlägg ♥ 2012-11-07 ♥ 22:24:11

Idag red jag Garant och gud vad jag fick jobba!


Jag började med att jogga han i trav och galopp bara för att känna på honom.

Sedan gick jag över och gjorde öppnor i lättridning så han skulle bli riktigt lösgjord. Sen gick jag över och satt ner i öppnorna. Och det är ju så mkt häst av honom, jag är ju van vid att sitta ner på lilla Sharon, iof har hon stor gång men Garant är ju liksom enorm. Men det gick, envis som jag är!

Sen gick jag över i galopp. Gjorde inget avancerat alls, bara lite volter och förvänd galopp med en del övergångar mellan tex. mellangalopp och arbetsgalopp.

Det är alltid så kul att sitta upp på andra hästar. Särskilt på så stora hästar som Garant (176 cm) Jag måste ju lära mig rida storhästar nu när jag har Lorrie (:


Pluggar :/

Sannas inlägg ♥ 2012-11-07 ♥ 18:34:18

Jag sitter just nu i soffan och pluggar matte :/

Idag har det inte hänt så mkt mer än att jag red Garant idag (kommer ett separat inlägg om det senare) och jag fick mina omdöme idag. I de flesta ämne hade jag höjt mig, bl.a. idrott och hur det gick till det vet jag inte ^^

Jaja, jag måste fortsätta plugga nu, ha det bra!


Falsterbo

Allmänt ♥ 2012-11-07 ♥ 11:48:27
Jag hittade en del bilder från Falsterbo. Gud vad kul vi hade där.
 
Det var jag, Emma, Ellen och Kajsa som gick tillsammans.

Sharon i Måndags

Sannas inlägg ♥ 2012-11-07 ♥ 11:42:11
I Måndags red jag lektion på Sharon. Vi red dressyr med cavaletti. 
 
Sharon var skitpigg. Direkt när jag hoppade upp på henne så reste hon sig. Haha, sen gick hon och va spänd hela tiden fram tills jag började trava. 
 
I traven gick det väldigt fort, bromsade jag henne bockade hon och om jag bad henne gå framåt så sparkade hon. Det gällde att hon fick som hon ville.
 
Sedan var det dags för galopp. Och det gick fort kan jag berätta. Men fin var hon.
 
Vi började med att lägga 10 meters volter runt bommarna i trav på ena långsidan och sen red vi skänkelvikningar längs andra långsidan. 
 
Därefter travade vi över bommarna och red öppna på andra långsidan. Hon var jättefin. Hon gick i en fin form, gjorde öppnorna så bra hon kunde och hon kändes mjuk och fin i munnen.
 
Sen skulle vi galoppera över några andra bommar och då blev Sharon sjövild! Hon ökade allt hon kunde mot bommarna, sen efter sköt hon ryggen och bakbenen åkte lite överallt. Hon sparkade i väggen några gången och bockade massor haha! Kul hade hon iallafall.
 
 
En bild från Juni när jag hoppade Sharon på ridskolan.

Prao.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-06 ♥ 18:16:11
Praon på Pistachia har gått bra, men de är grymt tråkigt!
Får diska, dammsuga, ta bort tejp från bort, skrubba kakel på väggarna, osv. Trodde dock inte vi skulle va dör för att städa eftersom dom säljer godis. Vi hade förväntat oss att få hjälpa till att tillexempel fylla på godis, och annat grejs man gör där.  Ringde vår rektor och fråga i fall de skulle vara så på en prao plats? Men de tyckte inte hon, hon tyckte så som jag skrev där uppe, tex då fylla på och hjälpa till lite i kassan och kunder och så för snart ska vi ut i riktigt livet och jobba, hade varit kul att få göra något annat än att städa. Förhoppningsvis så praoar vi bara denna veckan ut och får en annan praoplats nästa vecka :) får hoppas på de bästa.
 
Ringde Frida innan, hon hade varit i stallet med sin mamma, mockat, fixat mat, hö, vatten och ridit henne. De hade tydligen gått jätte bra! Hon hade varit sammarbetsvilig genom hela passet och gått i form i alla gångarter och varit mjuk och fin i båda sidorna. Har jobbat mycket med att få henne mjuk i höger sidan för hon är jätte jätte jätte stel i de varvet, och de verkar göra framsteg. Hennes mamma tyckte hon va en jätte fin häst (hon har sagt de innan också) men hon har ju bara sett henne sp snabbt när vi har ridit ut eftersom vi rider förbi deras hus för att komma till grustaget. Men i dag såg hon henne på riktigt och tyckte att hon såg trevlig ut :) kul att höra de från andra.. jag sakanr henne något så fruktansvärt mycket, min bäbis :(
 
Har nyss ätit hemmagjord pizza ch bakat choklad muffins med Mila och Matilda, gottit!
I morgon fyller jag och Frida år, ska se om jag hittar något på stan jag kan köpa till henne, jag och Chakira fick en riktigt grön/gul lysande grimma. Jag tyckte den va mer limegrön, Frida tyckte den va mer åt de gula hållet och då disskuterade vi de (HAHAHA) vi kom fram till att den är grön/gul ;) Men fin blev Chakira i allafall.
 
Nu ska jag och Matilda ta en muffins. Vi hörs mer i morgon eller ikväll! Kramkram.

Ridpasset idag på Sharon

Sannas inlägg ♥ 2012-11-06 ♥ 16:35:32

Idag red jag först dressyr.

Jag började med att jogga henne i en jättelåg form och få henne så avslappnad som det bara gick. Och därefter samma sak i galopp.

Sedan gick jag över i samlad skritt och gjorde en del skrittpiruetter och skolor.
Det gjorde jag för lösgörandets skull.

Sedan gick jag över i samlad trav och gjorde öppnor med extra mkt böjning och tvärning. Eller rättare sagt, jag gjorde öppnorna med så mkt tvärning som Sharon kan och ett snepp högre.

Hon blev jättefin så då gick jag över i galopp. Där samlade jag inget utan ökade bara på i en friskt framåt galopp på lite halvlånga tyglar.

Jag red lite över bommar i slutet vilket Sharon tycker är jättekul!


@ Sharons rygg

Sannas inlägg ♥ 2012-11-06 ♥ 12:02:50


Skabersjö #2

Sannas inlägg ♥ 2012-11-05 ♥ 20:13:00

~kommer inte på någon rubrik~

Sannas inlägg ♥ 2012-11-05 ♥ 17:55:13

Snart ska jag ner till stallet igen men denna gången ska jag rida.

Det är ingen mindre än Sharon som ska ridas och borstas. Jag ska pussa på henne i massor också :)

Vi hörs senare om hur det gick och vad vi gjorde :)


Löshoppad

Sannas inlägg ♥ 2012-11-05 ♥ 14:53:07

Jag cyklade till stallet innan idag, vid ca 11. Jag mockade, fixade maten, packade hö och fyllde vatten. Sedan gick jag ut och hämtade Sharon. Hon kom in och fick dricka. Hon tycker inte om att dricka bara vatten så hon fick dricka vatten med kli och havre. Så fick hon i sig lite vatten iaf.

Sen gick jag ner i ridhuset och byggde hinder. Jag skulle ju löshoppa Lorrie idag.

Sen tog jag in honom och ryktade han, tvättade såren han har, satt på benskydd och tränsade honom.

Jag gick sedan ner och lät honom skritta några varv innan han kom i trav på några låga hinder.

Oxern slutade på 120 cm. Han tyckte det var så kul så han busade efter varje språng haha!


Sent

Sannas inlägg ♥ 2012-11-04 ♥ 21:47:20

Jag publicerade inlägget om tävling igår när jag var på väg hem från tävlingen men såg nu att det hade kommit upp precis, segt...

Menmen, ni förstod ju att det var igår jag tävlade (:


Shiiiit

Sannas inlägg ♥ 2012-11-04 ♥ 21:44:54

Tävlingen idag gick rent åt helvete. Framridningen till första klassen gick super bra. Jag hade musik i öronen och ponnyn var underbar.
Sedan gick jag in på banan och det blev pannkaka av allt ihop. På bordet där domaren la en röd duk och den tyckte ju Sharon var jätte läskig. Jag försöker att rida där förbi så lite jag kan eftersom ju mer jag rider där förbi desto läskigare tycker hon att det är.

Men iaf. Jag började rida programmet. Vid uppridningen var hon väldigt spänd. Sedan mellantraven gick inte alls. Hon stod emot för hon var så spänd. Hon var spänd genom hela programmet. Varje gång jag red förbi domaren kastade hon sig. Antingen bockade hon iväg eller så reste hon sig så det gällde att jag höll i mig... Jag tänkte: snart blåser domaren.

Till nästa klass var jag mer bestämd att hon skulle gå förbi det.
Samma här, skitfin på framridningen, till och med öppnorna satt bra. Men så går vi in på banan och hon blir superspänd. Hon kastade sig och skyggade redan på långsidan denna gången. Hon reste sig högt 1 gång denna rundan, hon hotade att resa sig ett tiotal gånger.

Nej fy, denna tävlingen kan vi bara glömma. Men jag lever med känslan jag hade på framridningen. Sharon var iaf inte den ända som var rädd för duken.

Lite senare ikväll kommer lite bilder från idag (:


Bosatt hos pappa nu.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-04 ♥ 16:46:03
Har anlänt i Vallåkra med Matilda nu. Har typ inte gjotr något sen vi kom hit. Har kollat på utmaningarna som jag och Frida filma i går i stallet. Älska <3 ;)
Nu lyssnar vi på musik, men ska ner och kolla till Musse och dricka typ. Vi hörs senare! :)
 
 

Bor hos pappa i 2 veckor.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-04 ♥ 14:34:52
Nästa vecka (imorgon) och nästa vecka i gen har vi prao. Ska praoa i Helsingborg och kommer därför bo hos pappa  dom veckorna. Kommer åka hem på helgerna för att rida, pussa och mysa på Chakira. 
 
Frida kommer ta hand om henne, mocka, fixa mat, hö  och vatten även rida henne på tisdag  på torsdag skulle hon longera eller släppa henne. På  lördag är jag hos mamma så då tar jag ett rejält dressyrpass på henne. 
Kommer prata med Frida varje dag så allt går som de ska och så att hon mår bra min lille tjej ♥
 
Har inte varit i från henne så länge som 5 dagar, så de kommer nog bli lite jobbigt att inte få träffa henne. Men jag får tänka positivt, veckan går fort! 
 
Som sagt, i går fick ni en rejäl bildbomb! Frida fick rida henne.. ville se lite hur hon gick med Frida nu innan jag åker så att hon inte tramsa och testa henne för mycket eftersom att de va ett tag sen hon red C. Men allt såg fint ut. Frida sa att hon va lite stel och tjaffsig i början, vilket jag också såg. Så jag visa henne hur hon skulle göra. Hon är absolut ingen lätt häst att rida. Hon behöver så sjukt mycket stöd från båda sidorna. Man måste göra MASSOR med volter och annat för att få  henne mjuk i  sidorna. Men hon lossna faktiskt  och gick super fint. Frida va stolt efter :) 
 
Sov hos  Frida i natt, så vi gjorde några utav våra 38 utmaningar. På C, i stallet, hemma osv. Dock får jag fixa filmerna någon annan dag eftersom dom är på Fridas minneskort. C chokade oss också totalt! helt sjukt.
Var nere i stallet i förrmiddags och fixade, visade Frida lite grejor och såhär. Sa hejdå till mitt hjärta.. :( Saknar henne redan. Har packat lite saker och snart kommer Matilda hit och hämtar mig :) 
 
Kommer självklart blogga lite hos pappa..Så vi kommer höras. 
Men nu ska jag fixa de sista, vi hörs sen!  ♥

Hjälp?

Sannas inlägg ♥ 2012-11-04 ♥ 02:25:00
Vet någon var man hittar detta läckra pannbandet? Det ska vara ett svart pannband med två rader av stora swarowski. Det ska också vara i färgen CRYSTAL eller Champani (stavning)
Lorrie ska ha det när han ska tävla så jag har ju inte bråttom med att hitta det men jag stör mig på att den butiken jag hittade det i inte säljer det. 
+ det dämpar längtan efter att tävla honom, ni anar inte hur fin han kommer vara!
 

Bilder från idag

Sannas inlägg ♥ 2012-11-03 ♥ 20:04:00
 Som jag skrev innan så var hon väldigt spänd vilket syns på bilderna. Menmen, ibland blir det så. Det är bara så retligt att hon gick så bra på framridningen :)
 

BILDBOOOOOMB (Frida & Chakria)

Emmas inlägg ♥ 2012-11-03 ♥ 19:18:29

<3

Sannas inlägg ♥ 2012-11-03 ♥ 16:54:15

Gud vad jag älskar dig, jag är en jävligt stolt ägare till en underbar häst <3


På väg

Sannas inlägg ♥ 2012-11-03 ♥ 10:25:07

Nu är jag på väg till årets förmodligen sista tävling :( jag startar sist i Lagtävlansårprogrammet och näst först i LA:P1.

Hoppas ni följer mig online :)
http://online.equipe.com/sv/competitions/5573


Tävling imorgon

Sannas inlägg ♥ 2012-11-02 ♥ 23:33:57

Imorgon är det tävling, som jag jag längtat!

Jag ska rida klasserna Lagtävlan för ponnyallsvenskan och LA:P1. Jag startar först 13.00 och sedan 13.45.

Följ gärna mig online! :D
http://online.equipe.com/sv/competitions/5573


Ridpasset på Sharon idag

Sannas inlägg ♥ 2012-11-02 ♥ 22:45:05

Idag trimmade jag inför imorgon. Jag började med att kolla så hon var eftergiven i sidorna genom att göra skrittpiruetter och bakdelsvändningar. Hon gjorde det väldigt bra och jag tycker vi börjar få kläm på dom nu.

Sedan kom jag fram i trav och lät henne bara jogga helt kravlöst men i en väldigt låg form.

Därefter samlade jag ihop henne till vanlig arbetsform dvs. mellan samlad gångbart och "joggning". Då började jag galoppera i ett friskt tempo vilket funkade jättebra och hon släppte och blev jättefin!

Jag red sedan samlad trav och tragglade dessa satans öppnor vilket hon gjorde riktigt bra så jag gjorde kanske 3 åt varje håll.

Sedan varvade jag mellan trav och galopp i öppnorna och hon blev så jävla fin! Så där höll jag och joggade av henne i en låg, avslappnad form.

Förresten, jag har kommit på en superrolig och dessutom en superbra övning.
Man gör övningen i skritt.
Du ska rida innanför spåret, kanske 2 meter innanför. När du kommer till "hörnet" gör du en fjärdedels bakdelsvändning, så istället för att bara svänga och böja hästen så gör du en bakdelsvändning eller skrittpiruett.

Det är en väldigt bra övning speciellt för Sharon. Hon blir fin. Det gör man istället för att bara göra "vanliga" bakdelsvändningar eller skrittpiruetter. Det kan bli lite uttråkande ibland ^^


Outfiten idag

Sannas inlägg ♥ 2012-11-02 ♥ 19:48:27


Barbacka.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-02 ♥ 12:22:15
I går red jag C barbacka, eftersom att vi hoppade i onsdags så red jag mest skrittabete men även lite trav. :) Travade av på helt långa tyglar och bara använde rösten.. hon är så duktigt. Smackade lite och då  börja hon trava, lät henne trava och välja väg själv (hehe) hon gjorde först  en volt sen snett  i genom (duktig häst) bad henne sakta av (brr) typ? Hon sakta av direkt utan att tveka. Bad henne sen göra halt och byta varv genom att visa med handen. Hon fattade direkt. Chakira är så klok :)) 
Frida skritta av henne. 
I dag ska jag till Bjuv så hon får vila, drar ner när jag kommer hem i kväll vid typ sju, pussa på henne lite och mysa ♥ Näe, nu ska jag duscha.

Sur, arg och irriterad

Sannas inlägg ♥ 2012-11-02 ♥ 12:05:56

Som rubriken säger. Just nu är jag så sjukt sur, arg och irriterad på alt! Folk sätter klistermärke på mina sadlar, öppnar mina skåp m.m.

Jag bloggar mer ikväll.

Ha det!


Jag måste be om ursäkt

Sannas inlägg ♥ 2012-11-01 ♥ 22:28:09

Jag har försökt ladda upp inlägget om ridpasset igår hela dagen. Men det var inte fören nu det kom upp.

Btw jag har internet nu igen!


Sharon igår

Sannas inlägg ♥ 2012-11-01 ♥ 22:26:32

Igår gick Sharon dressyr.

Jag började med att skritta henne för hand ett tag. Sedan hoppade jag upp och gjorde bakdelsvändningar, öppnor och skänkelvikningar. Hon blev fin fort.

När jag kom fram i trav lät jag henne bara jogga igång i väldigt låg form i ett sakta tempo. Samma sak i galopp.

Därefter kortade jag upp tyglarna och samlade ihop traven. Jag gjorde öppnor, skänkelvikningar och slutor i trav och väldigt samlad galopp så hon fick jobba på ordentligt!

Hon blev väldigt fin så jag travade faktiskt av. Jag travade på helt lång tygel med ändå gick hon i en väldigt låg form. Duktig ponny!

På lördag startar jag första klassen kl. 13 och andra klassen 13.45. Tight med tiden. Varför är det alltid jag som får starta så där?


15 om 6 dagar.

Emmas inlägg ♥ 2012-11-01 ♥ 19:42:38
Hehe, rubriken säger allt. Ha inget annat att skriva så ni fick veta något ointressant ;) haha.

RSS 2.0